Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feljövőben a GPS-es mobil készülékek

Kütyük

Feljövőben a GPS-es mobil készülékek

A GPS navigációs mobil készülékek népszerűsége továbbra is töretlenül növekszik.

A Qualcomm a napokban jelentette be, hogy nemrégiben gazdára talált immár a 200 milliomodik olyan mobil készülék, melyben a vállalat gpsOne Assisted-GPS technológiája teljesít szolgálatot. ˝Büszkén jelenthetjük be, hogy az elmúlt öt esztendőben több mint 200 millió A-GPS kompatibilis készülék került forgalomba világszerte˝ – nyilatkozta Rob Rovetta, a Qualcomm CDMA Technologies termék menedzsment részlegének igazgatója.

A Canalys piackutató cég egyik nemrégiben megjelent tanulmányából kiderül, hogy az EMEA térségben (Európa, Közel-Kelet, Afrika) egy év alatt közel duplájára nőtt az eladott GPS-es készülékek darabszáma.

Konkrét adatok szerint 2005 második negyedévében 1,24 millió, 2006 hasonló időszakában pedig már 2,45 millió ilyen terméket adtak el az említett régióban. Érdekesség, hogy míg korábban a külső GPS-vevős megoldások voltak jelen nagyobb számban a piacon, addig mostanság már egyre több az integrált, tehát beépített GPS-szel ellátott készülékek száma. Ezzel együtt a Bluetooth-os adatátvitelre építkező külső GPS-vevők sem kopnak ki a piacról, lévén, hogy a már meglévő mobiltelefonjukra navigációs szoftvert telepítő felhasználók általában ilyen kiegészítő eszközöket szoktak vásárolni.

A piacvezető TomTom 747 ezres eladási darabszámmal jelenleg 30,5 százalékos részesedéssel rendelkezik, a második helyezett Garmin pedig a piac 16,7 százalékát tudhatja magáénak. A Mio 9,5, a Navman 6,4, a Medion pedig 6,1 százalékos piacrészt birtokol.

Mint ismeretes, a mobilpiacon domináns szerepet játszó Nokia néhány hete jelentette be első integrált GPS-vevős okostelefonját, az N95-öt, melyet nemrégiben követett a vállalat első kifejezetten navigációra kihegyezett készüléke, a Nokia 330.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés