Connect with us

technokrata

Veszélyben a spermák!?

Kütyük

Veszélyben a spermák!?

Megérkezett a legfrissebb tanulmány, a mobiltelefon sugárzás élettani hatásaival kapcsolatban.

A mobiltelefon káros az egészségre – a mobiltelefon nem káros az egészségre: egymás után felváltva érkeznek az újabbnál újabb és végkövetkeztetés tekintetében egymástól teljesen különböző tanulmányok. A legfrissebb most épp arról szól, hogy a mobil sugárzás igen is káros lehet az emberekre, különösen a férfiakra.

Ohio-ban, a Cleveland Klinika munkatársai azt a kérdéskört vizsgálták, hogy a mobil készülékek által kibocsájtott elektromágneses sugárzás pontosan milyen hatással van a teremtés koronáinak ivarsejtjeire. Ashok Agarwal, a kutatás vezetője elmondta, hogy 361 tesztalanyt vizsgáltak meg, és arra a végkövetkezetésre jutottak, hogy akik naponta négy órán keresztül, vagy annál hosszabb ideig használják mobiljukat, kevesebb, illetve rosszabb minőségű spermával rendelkeznek azoknál, akik csak ritkábban mobiloznak.

Agarwal felhívja a figyelmet arra, hogy ebből a mostani kutatási eredményből még nem lehet egyenesen levonni azt a következtetést, hogy a mobiltelefonálás káros az egészségre, ugyanis a sokat mobilozó férfiak spermája nem feltétlenül a sugárzástól, hanem a mobilos életmód káros hatásaitól is romolhat. Emberünk szerint ugyanis akik sokat mobiloznak, azok általában nagyon keveset mozognak, stresszes életet élnek és jelentős túlsúllyal rendelkeznek.

Nem ez egyébként az első ilyen jellegű vizsgálat. 2005 közepén a Royal Society és a Nyugat Ausztráliai Egyetem munkatársai ötvenkét heteroszexuális férfin végeztek kísérleteket. A WHO előírásainak megfelelő tesztek akkor azzal az eredménnyel zárultak, hogy a mobiljukat a nadrágjukban, vagy övükön hordó tesztalanyok spermái rosszabb minőségűek, alacsonyabb koncentrációjúak és kevésbé mozgékonyak, mint azoké, akik telefonjukat a nemi szervüktől távolabb szokták tartani.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp