Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalos: Nokia 330 – GPS navigációs készülék

Kütyük

Hivatalos: Nokia 330 – GPS navigációs készülék

A múlt héten kémfotók és kiszivárgott gyári fényképek formájában bukkant fel először, most pedig már hivatalos formában is itt a Nokia 330!

A teljes nevén Nokia 330 Auto Navigation-nek nevezett készülék a piacvezető finn gyártó első PND (Personal Navigation Device) kategóriás terméke, vagyis egy olyan készülék, mely elsősorban GPS navigációra van kihegyezve, mellékesen pedig multimédiás lejátszóként is képes funkcionálni.

A 3,5 colos képátlójú, színes folyadékkristályos kijelzővel szerelt Nokia 330 Auto Navigation egyrészt vizuális jelekkel, másrészt pedig hangbéli utasításokkal segít nekünk abban, hogy a leggyorsabban, vagy adott esetben a legrövidebb úton jussunk el az általunk meghatározott célpontba. Talán már mondanom sem kell, hogy a kijelző érintésérzékeny, ami jelentősen leegyszerűsíti a kezelést. Nappal nagyobb fényerővel üzemel a készülék, este pedig átvált egy sokkal visszafogottabb színvilágra, hogy a kijelző sötétben ne terhelje feleslegesen a szemet, illetve, hogy ne világítsa be az autó belterét.

A készülékben egy 2 GB kapacitású memóriakártya kapott helyet, melyre gyárilag fel van telepítve egy rendkívül részletes és friss, bár egyelőre ismeretlen lefedettségű Európa térkép. A felhasználó megadhatja, hogy kétdimenziós (2D) térkép módban szeretné használni a ketyerét, vagy inkább a háromdimenziós (3D), ezáltal látványosabb üzemmódot favorizálja. A készülék egyébként a Route 66 Navigate 7 alkalmazásra és Navteq térképadatokra épül.

Az integrált GPS vevős, többek közt zene- és videólejátszásra, valamint fotónézegetésre is használható Nokia 330 Auto Navigation a gyártó közlése szerint még ebben a negyedévben meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban, 360 eurós (95 ezer forint) ajánlott áron.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés