Connect with us

technokrata

8 megapixeles kamerás mobil 80 ezerért!?

Kütyük

8 megapixeles kamerás mobil 80 ezerért!?

A nemzetközi helyzet fokozódik, akarom mondani a mobiltelefonos megapixel háború egyre inkább bedurvul.

Ma már teljesen megszokottak a piacon a nem is olyan rég még fehér holló ritkaságú 2-3 megapixeles mobil készülékek és már láthatáron vannak a még ennél is nagyobb felbontású modellek. Ezúttal egy olyan tajvani versenyzőről kell beszámolnunk, melynek integrált kamerájával már 8 megapixeles felbontásban is fotózhatunk.

Az i-mobiles 902 típusjelzésű készülék a megszokottól eltérően nem CMOS, hanem CCD technológiájú képszenzort kapott, melynek felbontása 5 megapixel, azonban a szoftveres interpoláció révén akár 3.264×2.448 képpontos, vagyis 8 megapixeles felvételek is készíthetők vele. Ehhez hasonló trükkel korábban többek közt Sony Ericsson telefonok esetében találkozhattunk. A mai elvárásoknak megfelelően az autofókusz funkció sem hiányzik a kamerából, a vaku pedig a Sony Ericsson K800i-hez hasonlóan nem LED-, hanem xenon-alapú, ily módon az átlagnál nagyobb fényerővel rendelkezik. A kamkorder funkcióra sem lehet egyetlen rossz szavunk sem: a 640×480 pixeles felbontást 30 képkocka/másodperces sebesség mellett hozza a kamera.

A belső memória kapacitása 128 MB, a bővítőslotba microSD (TransFlash) szabványú memóriakártyák helyezhetők be. A 2 colos képátlójú TFT display 320×240 pixeles felbontású és több mint 16 millió színárnyalatot tud megjeleníteni.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz), hagyományos kialakítású i-mobiles 902 egész pontosan 104 grammot nyom a mérlegen, mérete pedig 102x48x17,5 milliméter. Az 1.100 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyártó közlése szerint maximum 12,5 napos készenléti időt, illetve 3,5 órás beszélgetési időt képes biztosítani. Említést érdemel továbbá a GPRS adatátvitel, a Bluetooth támogatás, a sztereó FM rádió és az MP3 lejátszó alkalmazás.

A mindössze 300 eurós (80 ezer forint) készülék Thaiföldön mostanság jelent meg a piacon és a közeljövőben talán Magyarországra is eljut majd.

Mint ismeretes, a világ jelenlegi legnagyobb felbontású mobilját a Samsung gyártja: az SCH-B600-zal 10 megapixeles (nem interpolált) fotók lőhetők. A Nokia által nemrégiben leleplezett Nokia N95 kamerájának felbontása 5 megapixel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin