Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kémfotó a legújabb Nokiáról!

Kütyük

Kémfotó a legújabb Nokiáról!

Íme egy kémfotó a Nokia legfrissebb, jelenleg még készülőfélben lévő újdonságáról.

Az alábbi fényképen – pletykák szerint – a Nokia 770 közvetlen utódmodellje látható. A keresztségben Nokia 870 nevet kapott készülékről egyelőre vajmi kevés konkrétumot lehet tudni, az viszont több mint valószínű, hogy a nagyméretű érintőkijelzővel szerelt Nokia 870-en Linux operációs rendszer teljesít szolgálatot, illetve, hogy az integrált Wi-Fi (802.11b, 802.11g) kontrollernek köszönhetően VoIP telefonos szolgáltatások is igénybe vehetők a segítségével. A készülékben GSM modul (és GPS) nincs, tehát mobilozni nem lehet vele.

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, a Nokia egy másik hasonló újdonságon is dolgozik. A Nokia 330 típusjelzésű masina jobb oldalán, a nagyméretű kijelző mellett négy, vagy öt darab nyomógomb kapott helyet, az LCD pedig érintésérzékeny, vagyis kis ceruza is jár hozzá, de akár ujjal is egyszerűen nyomogathatók a virtuális gombok.

A feltételezések szerint 3,5 colos képátlójú TFT folyadékkristályos kijelzővel (320×240 pixel, 65 ezer színárnyalat) szerelt Nokia masina leginkább a manapság egyre népszerűbb PNA-khoz, vagyis a főleg navigációra és zenelejátszásra kihegyezett, úgymond butított PDA-kra hasonlít.

Az állítólag a népszerű SiRFstar III GPS chipsetre és a Route 66 szoftverre épülő, Linux operációs rendszerű készülékről tudni lehet, hogy az audiovizuális navigáció mellett hordozható digitális zenelejátszóként és DivX videólejátszóként is használható, ezenkívül pedig akár arra is alkalmas, hogy segítségével megmutassuk barátainknak a nyaraláson, vagy éppen síelésen készült legjobb fényképeinket.

Amint megtudunk valami új információt, mindenképpen vissza fogunk még térni ezekre az érdekes készülékekre.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés