Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minőségi német optika az LG kamerás telefonokban

Kütyük

Minőségi német optika az LG kamerás telefonokban

A dél-koreai LG a németek segítségével kíván javítani fotós mobiljainak képminőségén.

A vállalat munkatársai bejelentették, hogy az LG Electronics technológiai együttműködési szerződést kötött a német Schneider-Kreuznach vállalattal, melynek keretein belül az LG egyes új telefonjait már Schneider-Kreuznach gyártmányú optikával fogják szerelni. A német cégnek ez az első mobilpiaci szerződése. Mint ismeretes, a Nokia példál Carl Zeiss optikával vértezi fel a high-end kategóriás N sorozatú telefonjait.

Az LG legelső, német optikás készüléke ˝Shine˝ becenévre hallgat. Az új készülék valódi, rozsdamentes acélból készült külsővel rendelkezik, mely egyrészt ellenáll a kisebb-nagyobb külső behatásoknak, másrészt pedig elegáns megjelenést kölcsönöz a telefonnak. A szupervékony mobil külsején található kijelző tükörként funkcionál mindaddig, amíg nem aktiváljuk a készüléket.

Az LG KV4200, LG LV4200 és LG SV420 neveken is ismert újdonság hátlapjában egy 2 megapixeles felbontású, integrált vakus digitális fényképezőgép modul lakozik, melynek segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fényképek készíthetők, de természetesen a videókamkorder funkció sem hiányzik a telefonból.

Egyedi megoldás, hogy a fedlapon a megszokott ötirányú navigomb helyett ezúttal egy speciális navigációs tekerőtárcsa gombot helyeztek el a fejlesztők. A billentyűzet egyébként elegáns kék háttérvilágítást kapott. A belső memória kapacitása nem kevesebb mint 1 GB, ezenkívül pedig memóriakártyákat is kezel a készülék.

A mindössze 13 milliméter vastag sliderphone TFT kijelzője a mai elvárásoknak megfelelően QVGA (320×240 pixel) felbontású és 262 ezer színárnyalatú.

Az LG Shine telefont várhatóan 2007-től vezetik be az európai piacokon. Egyes források szerint elképzelhető, hogy az ezüst színű alapmodellt később más színváltozatú (fekete, fehér) kiadások is követni fogják, de az biztos, hogy az összes verzió közös vonása lesz a türköződő felület.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés