Connect with us

T-Mobile: szuper hangminőségű beszélgetések

Kütyük

T-Mobile: szuper hangminőségű beszélgetések

A mobiltelefonos beszélgetések hangminősége hamarosan jelentősen javulni fog.

Legalábbis ezen dolgozik a német T-Mobile szolgáltató, az Ericsson hálózati szakembereinek hathatós segítségével. A két nagyvállalat célja nem más, mint hogy a mobil hívások hangminőségét minden korábbinál magasabb szintre lehessen emelni. A fejlesztők elmondása szerint elképzelhető, hogy rövid időn belül akár már közel Hi-Fi minőségben beszélhetünk majd egymással mobilon.

A T-Mobile és az Ericsson nemrégiben már meg is kezdte az első teszteket két német nagyvárosban. A Kölnben és Hamburgban zajló tesztben résztvevő mobilosok többsége szerint az új technológia ténylegesen sokat képes javítani a beszélgetések hangminőségén.

Az új codec, az AMR-WB (Adaptive Multi-Rate Wideband) lényege, hogy az eddiginél mintegy kétszer szélesebb frekvenciasávot használ, így érezhetően jobb minőséget biztosít, mint az AMR-NB (Adaptive Multi-Rate Narrowband). Míg ez utóbbi a 300 és 3400 Hz közötti tartományt használja, addig az új fejlesztés már a 100 és 7000 Hz közötti spektrumot támogatja.

A hangminőség javuláshoz azonban természetesen nem csak a hálózatnak, hanem a végberendezéseknek, vagyis a mobiltelefonoknak is támogatnia kel az AMR-WB-t. Az Ericsson munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a jövő évben a gyártók számára elérhetők lesznek az első új chipsetek és legkésőbb 2008-ban már az előfizetők is kipróbálhatják majd, hogy a gyakorlatban pontosan mire is képes az új codec.

Mivel az AMR-WB GSM és UMTS hálózatokban történő meghonosítása olcsónak mondható, a T-Mobile szerint idővel a legtöbb mobil operátor bizalmat szavaz majd neki.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom