Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hardveres gyorsítás a Bittorrent letöltéseknek

Kütyük

Hardveres gyorsítás a Bittorrent letöltéseknek

A leginkább közkedvelt file-megosztó technológiát már három gyártó is támogatja.

Vezetékmentes routerek, médiaszerverek és hálózati tárolóeszközök – ezek mind olyan hardverek, melyekben nemsokára megjelenik a Bittorent file-megosztó technológia hardveres támogatása. Először az Asus, a Planex és a Qnap termékeiben, jelentette be tegnapelőtt a Bittorrent mögött álló vállalkozás. Két olyan eszköz is nemsokára piacra kerülhet, melyek anélkül képesek file-megosztásra, hogy ahhoz PC-re lenne szükség.

Ashwin Navin, a Bittorrent társalapítója szerint: „Ezek azok a helyek, ahol az emberek tárolni akarják médiaállományaikat a jövőben. A felhasználók nem akarják, hogy file-jaik az otthoni PC-jükhöz legyenek kötve. Technológiánk együttműködik ezekkel a készülékekkel, és így oly módon válik elérhetővé az egész család számára a megosztott tartalom, mintha csak egy régi zenegépről lenne szó.”

A szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártók már régóta erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a digitális nappali továbbra is az ő birodalmuk legyen. Ehhez kínálhat a Bittorrent hatékony módszert – zenék, videók és más, nagyméretű médiaállományok továbbítására az otthoni hálózaton keresztül.

A technológia erejét egyébként a filmkiadók is kezdik felismerni: a Warner Bros például még májusban jelentette be, hogy filmjeinek terjesztését erre a megoldásra (is) bízza. Sőt, a file-megosztó eljárást fejlesztő cég azt is bejelentette korábban, hogy saját video-on-demand áruházat nyit, azaz a felhasználó saját ízlésének, akaratának megfelelő mozgóképletöltésére nyújt lehetőséget. Ez egyelőre még nem vált valóra, de a Bittorrent ígérete szerint vagy még az idei év végén, vagy 2007 elején ki lehet majd próbálni a szolgáltatást.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés