Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új Nokia kommunikátor

Kütyük

Az új Nokia kommunikátor

Azt hiszem nem járok messze az igazságtól, ha azt állítom, hogy a Nokia új kommunikátorának megjelenését óriási várakozás előzi meg.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány előzetes információmorzsát és pletykát a finnek sokak által várva várt új kommunikátorával kapcsolatban.

Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a vadonatúj fejlesztésnek tekinthető Nokia kommunikátor szépen csendben be fog sorolni a gyártó E sorozatú, vagyis elsősorban üzleti felhasználásra szánt készülékei közé, típusjelzése pedig minden valószínűség szerint Nokia E90 lesz. A készülékből természetesen nem hiányozhat a harmadik generációs (3G) adatátvitel és egyes feltételezések szerint már a 3,5G, vagyis a HSDPA (maximum 3,6 Mbit/s) is részét fogja képezni, a magától értetődő Wi-Fi-ről már nem is beszélve.

Előzetes információk szerint az új kommunikátor nem is egy, hanem rögtön két digitális fényképezőgép modult kap, melyek közül a fő kamera 2-3 megapixeles, az elsősorban videóhívásokhoz szánt második kamera pedig VGA felbontású.

A nemrégiben bejelentett Nokia N95 volt a gyártó első integrált GPS-vevős készüléke és vélhetően az új kommunikátorból sem hiányzik majd a műholdas navigáció. A korábbi Nokia kommunikátoroktól eltérően a Nokia E90 már nem a jó öreg S80 platformra, hanem az okostelefon szektorban széles körben használatos S60-ra épül, annak is az úgynevezett 3rd Edition Feature Pack 1 kiadására, mely nemrégiben készült el.

Ennek az új szoftvernek köszönhető például, hogy nem csak a nagyméretű belső display, hanem a kiegészítő külső kijelző is S60-as felhasználói felülettel rendelkezik. Mondanom sem kell, hogy a Nokia E90 teljes értékű QWERTY billentyűzettel segíti majd az adatbevitelt. Remélhetőleg a fejlesztők ezúttal a kis vibramotorról sem feledkeznek meg…

A Nokia újdonsága várhatóan 2007 első negyedévében debütál majd a piacon – a várható ár egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés