Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az országos ADSL-leállás

Kütyük

Az országos ADSL-leállás

Kronológia és következmények.

2006. október 22-én vasárnap este országos ADSL leállást tapasztalhattak a T-Com telefonvonalain keresztül internetező felhasználók. A EuroWeb-től kapott tájékoztatás szerint a problémát a T-Com IP központ túlterheltsége okozta:

2006/10/22
17:20

Országos érintettségű hiba lép fel a T-Com IP centrumban, mely az összes Internet-szolgáltatót érinti. Az ADSL kapcsolatot használó ügyfelek leszakadnak az Internetről, a bérelt vonalas és hosting centeres ügyfelek pedig csak néhány irányban tudnak forgalmazni.

Később a T-Com elhárítja a hibát, a szolgáltatók közti forgalom újra megindult a BIX-en keresztül. A hiba egy központi eszközük túlterheltsége következtében lépett fel. A szolgáltatás helyreállítását követően az ADSL-es ügyfelek megkezdik az újracsatlakozást az Internetre, de a tömeges visszatérés és néhány ügyfél hibásan beállított eszköze miatt az autentikációs szerverek erősen túlterhelődnek, emiatt a beléptetés rendkívül lassan folyik.

A Victor Hugo utcában található BIX-ben ezután ugyancsak problémát okoz a forgalom hirtelen megindulása, mely több hálózati eszközt túlterhel.



BIX statisztika. Hiányzik a jéghegy csúcsa.

22:15

A forgalom teljesen helyreáll. Még mindig folyamatosan zajlik a kora este leszakadt ADSL-es ügyfelek bejelentkezése.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés