Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világelső microSD Wi-Fi kártya!

Kütyük

Világelső microSD Wi-Fi kártya!

Itt egy esetleges megoldás azok számára, akik utólag szeretnék felvértezni mobil készüléküket Wi-Fi-vel.

A különböző mobil készülékek, így például okostelefonok és kéziszámítógépekkel kombinált mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek egy-egy modell esetében mind a mai napig hajlamosak megfeledkezni a korrekt wireless támogatásról – magyarul kihagyják például a Wi-Fi kontrollert a masinákból. Ezzel párhuzamosan pedig egyre több olyan termék van jelen a mobilpiacon, melynek oldalán már ott az a pici bővítőhely, melybe microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni. Innen adódik az ötlet, hogy kellene egy olyan microSD kártya, mely nem egyszerű memóriakártyáként, hanem vezeték nélküli vezérlőként funkcionálna.

A Spectec gondolt egyet és le is gyártotta a világ első microSD formátumú Wi-Fi kontrollerét, a Spectec SDW-823-at. Ez a parányi kártya ráadásul nem is csak a régebbi 802.11b, hanem ezenkívül az újabb és gyorsabb 802.11g szabvánnyal (maximum 54 Mbit/s) is kompatibilis.

A felhasználónak tehát nincs más dolga, mint egy ilyen kártyát behelyezni az SDIO 1.0 specifikációknak megfelelő mobil készülékébe, mely ettől kezdve immár akár Wi-Fi vezeték nélküli hálózatokban is minden további nélkül használható.

A mindössze 23,3 milliméter hosszú, 11 milliméter széles és 0,7 milliméter vastag Spectec SDW-823 wireless kártya pontos árát egyelőre sűrű homály fedi.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés