Connect with us

technokrata

Világelső microSD Wi-Fi kártya!

Kütyük

Világelső microSD Wi-Fi kártya!

Itt egy esetleges megoldás azok számára, akik utólag szeretnék felvértezni mobil készüléküket Wi-Fi-vel.

A különböző mobil készülékek, így például okostelefonok és kéziszámítógépekkel kombinált mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek egy-egy modell esetében mind a mai napig hajlamosak megfeledkezni a korrekt wireless támogatásról – magyarul kihagyják például a Wi-Fi kontrollert a masinákból. Ezzel párhuzamosan pedig egyre több olyan termék van jelen a mobilpiacon, melynek oldalán már ott az a pici bővítőhely, melybe microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni. Innen adódik az ötlet, hogy kellene egy olyan microSD kártya, mely nem egyszerű memóriakártyáként, hanem vezeték nélküli vezérlőként funkcionálna.

A Spectec gondolt egyet és le is gyártotta a világ első microSD formátumú Wi-Fi kontrollerét, a Spectec SDW-823-at. Ez a parányi kártya ráadásul nem is csak a régebbi 802.11b, hanem ezenkívül az újabb és gyorsabb 802.11g szabvánnyal (maximum 54 Mbit/s) is kompatibilis.

A felhasználónak tehát nincs más dolga, mint egy ilyen kártyát behelyezni az SDIO 1.0 specifikációknak megfelelő mobil készülékébe, mely ettől kezdve immár akár Wi-Fi vezeték nélküli hálózatokban is minden további nélkül használható.

A mindössze 23,3 milliméter hosszú, 11 milliméter széles és 0,7 milliméter vastag Spectec SDW-823 wireless kártya pontos árát egyelőre sűrű homály fedi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp