Connect with us

technokrata

Szemrevaló kagylómobil újdonság – tükörrel

Kütyük

Szemrevaló kagylómobil újdonság – tükörrel

A Philips összeszedte minden tudását és egy igen csak divatos megjelenésű új mobiltelefont készített.

A keresztségben Philips Xenium 9@9s nevet kapott újdonság széthajtható kialakítású, de ami ennél sokkalta érdekesebb, hogy felhajtható fedlapjának felső része a külső kijelző inaktív állapotában, mint egy egyszerű tükör viselkedik. A tükör alatti szekció hosszirányú marásokkal díszített fémből, vagy legalábbis fémnek látszó műanyagból készült, és itt kapott helyet a beépített digitális fényképezőgép modul. Ez a modul egy 1,3 megapixeles (1.280×1.024 képpont) felbontású CMOS képszenzorra építkezik, és sajnos optikája mellől hiányzik a LED-alapú segédfény.

A kívül elhelyezett kiegészítő kijelző nem színes, hanem csak monokróm, felbontása pedig 80×48 képpont. A belső fő display ezzel szemben a legfejlettebb OLED technológiára építkezik: a hétsoros panel 128×160 pixelt, illetve 262 ezer színárnyalatot tudhat magáénak.

Az alaphelyzetben 92,8 milliméter hosszú, 48 milliméter széles és 20,9 milliméter vastag Philips újdonság egész pontosan 102,5 grammot nyom a mérlegen. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) újdonság EDGE és 3G hiányában csak GPRS-en keresztül képes adatokat letölteni, a WAP böngésző 2.0 verziószámot visel magán. A 18 MB kapacitású belső memória sajnos nem bővíthető memóriakártyákkal. A 950 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor optimális esetben akár 8,5 órás beszélgetési időt is képes biztosítani.

A többek közt e-mail klienssel és Java MIDP 2.0 alkalmazásokkal ellátott Philips Xenium 9@9s forgalmazása várhatóan valamikor még ebben a negyedévében fog megkezdődni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák