Connect with us

technokrata

Kiszivárgott: DivX-es, GPS-es új Nokia!

Kütyük

Kiszivárgott: DivX-es, GPS-es új Nokia!

Ma délelőtt még csak kémfotók, most viszont már félhivatalos, kiváló minőségű fényképeink és friss információnk is vannak a Nokia egyik titkos új fejlesztéséről.

Erről az egyelőre meglehetősen titokzatos új modellről ezeket a felvételeket leszámítva nem sok konkrét információnk van, így például jelenleg még a pontos típusjelzés sem ismeretes. A készülék jobb oldalán, a nagyméretű kijelző mellett négy, vagy öt darab nyomógomb kapott helyet, az LCD pedig érintésérzékeny, vagyis kis ceruza is jár hozzá, de akár ujjal is egyszerűen nyomogathatók a virtuális gombok.

Egyes források szerint ez az új modell a Nokia 770-es készülék közvetlen utódmodelljének tekinthető, mások viszont úgy vélik, hogy ezzel az újdonsággal a finnek egy teljesen új termékkategóriát kívánnak létrehozni. A feltételezések szerint 3,5 colos képátlójú TFT folyadékkristályos kijelzővel (320×240 pixel, 65 ezer színárnyalat) szerelt Nokia masina leginkább a manapság egyre népszerűbb PNA-khoz, vagyis a főleg navigációra és zenelejátszásra kihegyezett, úgymond butított PDA-kra hasonlít.

Az állítólag a népszerű SiRFstar III GPS chipsetre és a Route 66 szoftverre épülő, Linux operációs rendszerű készülékről tudni lehet, hogy az audiovizuális navigáció mellett hordozható digitális zenelejátszóként és DivX videólejátszóként is használható, ezenkívül pedig akár arra is alkalmas, hogy segítségével megmutassuk barátainknak a nyaraláson, vagy éppen síelésen készült legjobb fényképeinket.

Amint megtudunk valami új információt, mindenképpen vissza fogunk még térni erre az érdekes készülékre.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák