Connect with us

technokrata

Kütyük

Ingyen MP3

Az eddig is olcsó, fizetős dalletöltés ingyenessé vált.

Amint arról a hónap elején írtunk, Oroszország WTO-s tagságának útjába korábban egy újabb akadályt gördített az Egyesült Államok: az USA azt követeli az európai-ázsiai államtól, hogy zárassa be az allofmp3.com website-ot. Az USA kereskedelmi bizottsága idén a site-ot a világ egyik legmakacsabb helyének nyilvánította, ahol szerzői jogok alá eső termékekkel kalózkodnak. Pedig a helyi törvények szerint semmi illegális tevékenységet nem folytatnak az üzemeltetők: a szerzői jogdíjakat az eladott dalok után befizetik az orosz államkasszába (igaz, ez az összeg csak a töredéke annak, mint amihez a világ más részeiben jutnak hozzá a jogtulajdonosok).

A fizetés egyébként roppant egyszerű a site-on: az érdeklődő hitelkártyával egyenlítheti ki a több album vásárlása esetén is alig 1-2 dollárra rúgó cehhet. Illetve ez volt az eljárás egészen a múlt hétig, amikor a Visa International bejelentette: a továbbiakban nem engedélyezi az allofmp3.com számlájára való átutalást. A hitelkártya-kibocsátó vállalat lépését a nemzetközi szerzői jogi sértésekkel indokolta a múlt hét szerdán.

Nem maradt adós a válasszal az orosz site üzemeltetője sem: csütörtökön bejelentették, hogy százezernyi albumot tesznek ingyenesen letölthetővé. Az új feltételek szerint a 128 kbps-os MP3-akat bárki szabadon letöltheti, a bevételek pedig a megjelenített reklámokból származnak. Az allofmp3.com tehát nem adja olcsón „magát”, de léte továbbra is a jóval magasabb szinten zajló politikai döntésektől függ.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák