Connect with us

Érintőkijelzős mobil – olcsón

Kütyük

Érintőkijelzős mobil – olcsón

A Philips legújabb mobiltelefonjának igazi érdekességét a kijelző körül kell keresnünk.

A Philips Xenium 9@9m típusjelzésű újdonságon nem látunk hagyományos billentyűzetet, ami nem meglepő, hiszen az adatbevitelről ezúttal az érintésérzékeny kijelző, illetve a kézírásfelismerő szoftver gondoskodik. A nagyméretű TFT érintőpanel pontos felbontását egyelőre sűrű homály fedi, azt viszont már most is tudni lehet, hogy a display 18 bites színmélységű, ami ugyebár egész pontosan 262.144 színárnyalatot jelent.

A hátfalba integrált digitális fényképezőgépben egy 2 megapixeles CMOS képszenzor teljesít szolgálatot, melynek segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők, de természetesen a videófelvevő funkció sem hiányzik a kamerából. Az elkészült felvételek egyrészt a belső memóriában, másrészt pedig a bővítőslotba helyezett miniSD (Secure Digital) memóriakártyán tárolhatók el. A telefon USB Mass Storage kompatibilis, vagyis akár hordozható adattárolóként is könnyedén használható.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Philips Xenium 9@9m nem egy igazi wireless bajnok, lévén, hogy csak és kizárólag a GPRS Class 10 és a Bluetooth vezeték nélküli adatátviteli technológiát támogatja. A készülék kapcsán említést érdemel még a fejlett MP3 zenelejátszó, a naptár alkalmazás, a Java MIDP 2.0 támogatás és a POP3/SMTP kompatibilis elektronikus levelezési kliens.

A Philips Xenium 9@9m pontos árát egyelőre nem ismerjük, mindenesetre biztosra vehető, hogy a készülék elég nyomott áron debütál majd a piacon. A Philips-nek egyébként nem ez az első érintőpaneles mobiltelefonja: a gyártó nemrégiben mutatta be a hasonló adottságokkkal rendelkező, Philips S900-as készüléket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő