Connect with us

technokrata

Ütős kommunikátor – VGA kijelzővel és TV-vevővel

Kütyük

Ütős kommunikátor – VGA kijelzővel és TV-vevővel

A Gigabyte a számítógépes alaplapok és grafikuskártyák után a mobiltelefonok piacát is egyre nagyobb erővel támadja le.

A Gigabyte a napokban Szingapúrban megrendezett 3GSM Ázsia Világ Kongresszust használta fel arra, hogy fellebbentse a fátylat legújabb és egyben egyik legnagyobb tudású mobil készülékéről, a g-Smart i200-ról.

Ennek a high-end mobiltelefon kéziszámítógép combo-nak az érdekessége, hogy nem csak egy DVB-H, hanem egy DVB-T szabványú digitális TV-vevő is került bele. Extra funkció, hogy a ketyerével nem egyszerűen csak nézni lehet a különböző TV-adásokat, hanem akár rögzíteni is lehet azokat.

A hagyományos kialakítású újdonságba egy a mobil iparban nagynak számító, PDA fronton viszont kicsinek tekinthető kijelző került. A 2,69 colos képátlóval rendelkező, TFT alapokon nyugvó folyadékkristályos kijelző természetesen érintésérzékeny, felbontása pedig nem kevesebb mint 640×480 pixel (VGA), ami igen csak részletes és meglehetősen szép vizuális megjelenítést tesz lehetővé.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan valamikor 2007 első negyedévében debütáló Gigabyte g-Smart i200 belső memóriája 512 MB-os kapacitással rendelkezik. Az operációs rendszer feladatait ezúttal nem a jól megszokott Microsoft Windows Mobile 5.0, hanem annak továbbfejlesztett, új kiadása látja el. Ez a szoftver jelenleg Crossbow fejlesztési kódnév alatt fut.

Az USB 2.0 interfészes Gigabyte g-Smart i200 várható ára jelenleg még ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp