Connect with us

technokrata

Symbian csúszkamobil a Samsungtól

Kütyük

Symbian csúszkamobil a Samsungtól

Néhány napja még csak pletykák és kémfotók, most viszont már hivatalos anyagok is elérhetők a Samsung új smartphone-jával kapcsolatban.

A Samsung legfrissebb okostelefonján Symbian operációs rendszer teljesít szolgálatot. A londoni Smartphone Show 2006 keretein belül debütált, Samsung SGH-i520 típusjelzésű újdonság nem más, mint egy divatos szétcsúsztatható kialakítású smartphone. A Symbian operációs rendszer 9.2-es verzióját futtató, S60 3rd Edition Feature Pack 1 platformos készülék a legfrissebb trendnek megfelelően nem csak 3G (UMTS), hanem akár a több megabites sebességre is képes 3,5G (HSDPA) hálózatokban is minden további nélkül használható. A maximális letöltési sebesség ezúttal 3,6 Mbit/s.

A 17,9 milliméter vastag Samsung SGH-i520-ban egy 2,3 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos kijelző teljesít szolgálatot, mely egyrészt QVGA (320×240 pixel) felbontásáról, másrészt 262 ezer színárnyalatáról ismerszik meg. A hátfalban elhelyezett digitális fényképezőgép segítségével maximum 2 megapixeles felbontású fotók készíthetők, de természetesen videórögzítésre (352×288 pixel) is alkalmas a kamera. A videóhívásokhoz használt kiegészítő kamera VGA felbontású.

Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel még az USB 2.0 interfész (Mass Storage), a Bluetooth 2.0 (EDR, A2DP) vezeték nélküli adatátviteli technológia, a közvetlen nyomtatási lehetőség, a 45 MB belső memória, a microSD memóriakártyák támogatása és a fejlett zenelejátszó (MP3/AAC) képesség.

Az érintésérzékeny külső gombokkal ellátott Samsung SGH-i520 előreláthatólag még ebben a negyedévben meg fog jelenni az európai piacokon – a pontos ár egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp