Connect with us

technokrata

Pénz nem számít! – 5 millió forintos Nokia mobil

Kütyük

Pénz nem számít! – 5 millió forintos Nokia mobil

Felbukkant a piacon a Nokia luxusmobiljának, a 8800-nak a legfrissebb, igen csak egyedi kiadása.

A korábbi ezüst, arany, fekete és szürke verziók után most megérkezett a Távol-Keleten gyártott, elefánt- és mamutcsontból készített borítású, speciális kiadás. Ez a Nokia 8800 olyannyira limitált szériás, hogy mindössze öt darab készül belőle. A készülék ára korántsem két fillér: az igazán különleges Nokia 8800-ra vágyóknak 23 ezer dollárt, vagyis közel 5 millió forintot kell kifizetniük a számos egyedi faragással díszített telefonért.

A különleges szétcsúsztatható mechanikát kapott Nokia 8800 exkluzív audio-szolgáltatásokat kínál, többek között a díjakkal elismert zeneszerző, Ryuichi Sakamoto által komponált csengőhangokat és figyelmeztetőket.

A Nokia 8800 kinyitó mechanizmusát a funkcionális design jellemzi a leginkább. A nagy teljesítményű autókban használthoz hasonló szilárd rugómechanizmust és rozsdamentes acél golyóscsapágyat alkalmazó Nokia 8800 billentyűzete elegánsan csúszik elő a védőborító alól, miközben a hátul elrejtett kamera is előtűnik.

A készülék fontosabb specifikációi közé tartozik többek közt a 208×208 pixeles, 262 ezer színű kijelző, az SVGA felbontású kamera, a GPRS és EDGE támogatás, valamint a sztereó FM rádió.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a GSM Association idén februárban komoly elismeréssel jutalmazta a Nokia 8800 modellt. Az említett szövetség munkatársai a Barcelonában megrendezett 3GSM konferenciát használták fel arra, hogy bejelentsék: 2006-ban a Nokia 8800 érdemelte ki a legjobb mobiltelefonnak járó díjat. Azóta egyébként megjelent a telefon utódja, Nokia 8800 Sirocco Edition néven, 2 megapixeles kamerával és nagyobb belső memóriával.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom