Connect with us

technokrata

Jönnek a parazita mobiltelefonok?!

Kütyük

Jönnek a parazita mobiltelefonok?!

A Motorola egy igen csak érdekes és egyedi, új mobiltelefonos fejlesztésen dolgozik.

Az amerikai székhelyű gyártó azokra az esetekre próbál megoldást találni, amikor is mobil készülékünk akkumulátora már teljesen a végét járja, de mi azért a komplett lemerülés előtt még szeretnénk némi életjelet adni magunkról az ismerőseinknek.

A Motorola által idén nyár elején levédetett alapötlet arra épül, hogy az immár a legtöbb modern telefonban ott rejtőző Bluetooth vezérlő jelentősen kevesebb energiát fogyaszt, mint egy telefonos beszélgetés, vagy az SMS írás/küldés.

A fejlesztők most egy olyan technológián dolgoznak, mely érzékeli, ha a mobiltelefon akkumulátorának töltöttségi szintje elért egy kritikus szintet, és ilyenkor átkapcsol egy spéci energiatakarékos módba: a kijelző fényereje minimálisra csökken, a bejövő hívásokat blokkolja a telefon és csak a létszükségletű funkciók maradnak életben.

Ezzel egy időben magától bekapcsol a mobiltelefon Bluetooth vezérlője és villámgyorsan keresni és kutatni kezdi, hogy a közelben vannak-e esetleg más ˝Kékfogas˝ készülékek. Amennyiben a keresés sikerrel jár, a lemerülőben lévő telefon ráakaszkodik erre a meglelt másik telefonra, melyet aztán egyfajta proxy mobilként kezd használni – ha annak felhasználója mindezt engedélyezi.

Ezt követően az energiahiánnyal küszködő, ˝parazita˝ telefon Bluetooth-on keresztül, a másik telefon segítségével egy előre meghatározott telefonszám listára figyelmeztető üzeneteket küld, miszerint az emberke mobilja lemerülőben van és ezért nem képes hívásokat fogadni, de SMS-eket ettől még nyugodtan lehet küldeni a számára.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ebből a furcsa ötletből mikor lesz valóság.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák