Connect with us

Aktív olvasók – változóban az internetes kommunikáció iránya

Kütyük

Aktív olvasók – változóban az internetes kommunikáció iránya

˙

Az Internet Hungary 2006 konferencián egyértelműen megfogalmazódott, hogy az Internet megállíthatatlanul terjed és technológiai fejlettsége okán az egyre könnyebben használható háló komoly szerepet tölthet be a megszorítások következtében életünk minden részét érintő racionalizálásban. Hiába támogatja azonban az információs társadalom fejlődését az állami rendelkezések bevezetése, ha annak infrastrukturális és affinitási hiányosságai miatt a felhasználó nem érzi önmaga számára sem előnyösnek, sem elengedhetetlennek.

Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója szerint a közigazgatás elektronikus felületének, az Ügyfélkapunak a létrehozása után úgy tűnik, most jutott el a végrehajtási felelősökhöz az a több éve hangoztatott üzenet, hogy hiteles, számonkérhető elektronikus ügyintézést elektronikus aláírás alkalmazása nélkül nem lehet megvalósítani. Bár egyre többet hallani egy tervezett ún. állampolgári azonosítóról, vigyáznunk kell arra, hogy ne csak az eszközt, hanem a célt tartsuk szem előtt, azaz az állampolgárok valóban rendelkezzenek az elektronikus ügyintéséshez számítógéppel, internet kapcsolattal, valamint az elektronikus ügyintézési rendszer használatához szükséges tudással is – tette hozzá a NetLock ügyvezetője. Bódi Gábor a MEH-EKK főosztályvezetője szerint a jövő januártól kötelezővé váló elektronikus adatszolgáltatás nagy előrelépés az elektronikus közigazgatás megvalósítása felé és a hivatal természetesen nagy hangsúlyt fektet a jövőbeni kötelezett felhasználók megfelelő tájékoztatására és képzésére is.

A konferencián bejelentették a www.mobilfizetes.hu oldal elindulását. A portál legfőbb célja, hogy minden szükséges információt megadjon és közzétegyen az idelátogatóknak a mobilvásárlás, mobilfizetés és egyéb mobiltelefonnal kapcsolatos kiemelt szolgáltatásokról. Az információ-átadáson kívül az üzemeltetőnek az is célja, hogy egy olyan közösséget hozzon létre, akik érdeklődnek a mobilkommunikáció újításai iránt vagy érdekeltek fejlesztésében. „Rengeteg olyan, már kiaknázott, kiemelt funkcionalitást tud nyújtani a mobiltelefon, amikről az emberek nagy része még nem is tud, pedig sokkal kényelmesebbé tehetné az életét – mondta el Inotay Balázs, a mobil alkalmazásokat fejlesztő Cellum Zrt. elnöke Tihanyban. „Az autópálya matrica mobiltelefonos értékesítése bizonyítja, hogy a mobilfizetésre igenis szükség van.” – tette hozzá Fejes Sándor, a Hedz.hu, a mobiltelefonos fizetési alkalmazás fejlesztő cég képviseletében. Fejes Sándor szerint az emberek hajlandóak a kényelem érdekében megfizetni a mobilos fizetés plusz költségét is.

Az Internet hatalmas változásokon ment keresztül az elmúlt években, nemcsak az üzleti szférában, de a civil nyilvánosság tekintetében is. Dan Gillmor a Center for Citizen Media igazgatója előadásában elmondta, hogy a változás elsősorban a média demokratizálódása a blogok, podcastok és mashupoknak köszönhető, melyek több honlapot, vagy forrást összekötő kép és információ források. Míg kezdetben a passzív olvasás jellemezte a felhasználókat, manapság aktívan építik a különböző oldalak tartalmát. Gillmor szerint a „one-to-many” internetes kommunikáció irány hamarosan megváltozik, mert az olvasóknak lehetősége nyílik beleszólni az írásokba. Sőt, a legtöbb esetben az olvasók többet tudnak annál, aki az oldalakat szerkeszti, mely jelentős többlet információhoz juttatja a szerzőket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő