Connect with us

technokrata

Televíziózás az Interneten – már itthon is

Kütyük

Televíziózás az Interneten – már itthon is

Kereskedelmi IPTV szolgáltatást indított a T-Online.

A T-Online Magyarország a T-Commal együttműködésben – hazánkban elsőként – november 6-tól megkezdi IP televíziós szolgáltatását. A T-Home TV néven kereskedelmi forgalomba kerülő IPTV szolgáltatás a már meglévő tévékészüléken is igénybe vehető, számítógép közbeiktatása nélkül, távirányító segítségével. A szolgáltatás jó kép- és hangminőséget nyújt, illetve új tartalmi szolgáltatást is biztosít. Ezek közül a digitális, online elérhető videotékát, a műsorfelvevő funkciót, az elektronikus műsorújságot, a megállítható adást, a gyerekzárat, a késleltetési, visszanézési és kép a képben funkciókat, a számla és csomaginformáció megjelenítését, valamint egyéb interaktív lehetőségeket érdemes kiemelni. Mindezekben egy a közös: a szolgáltatások a televízió képernyőjén megjelenő, könnyen kezelhető, magyar nyelvű menürendszeren keresztül, az IPTV vevőegység (set-top-box) segítségével, távirányító vezérlésével érhetők el.

A folyamatosan frissülő – a televízió képernyőjén megjelenő menürendszeren keresztül olvasható – elektronikus műsorújság a csatornák aktuális és várható kínálatának, valamint a műsorokhoz tartozó egyéb hasznos információk bemutatásán túl lehetővé teszi, hogy az újságban található programokat egy gombnyomással felvegyük, sőt a készüléket akár sorozatok felvételére is beállíthassuk. Így ha nem szeretnénk elmulasztani kedvenc filmünket, híradónkat, vagy szappanoperánk folytatását, biztosíthatjuk, hogy készülékünk gondoskodjon a felvételről.

A T-Home TV segítségével egyetlen gomb megnyomásával rögzíthetjük az adást – az IPTV vevőegységben található nagy kapacitású merevlemezre, vagyis külön videomagnó használata nélkül, összesen körülbelül 90 óra hosszúságban. A felvétel közben pedig egy másik műsort is nézhetünk, sőt akár két műsort is felvehetünk egyszerre. A műsorok közötti tájékozódást ezen kívül az úgynevezett kép a képben funkció is megkönnyíti.

Az adattároló képességet az élő adás megállítására is használhatjuk; így például telefonhívás fogadásakor megállíthatjuk a tévézést, majd a beszélgetés után a műsort ugyanarról a pontról indíthatjuk tovább, ahol azt korábban abbahagytuk. A már nézett csatornán ezen kívül vissza is tekerhetünk, azaz az elmulasztott, vagy izgalmas jeleneteket újból megtekinthetjük.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák