Connect with us

Televíziózás az Interneten – már itthon is

Kütyük

Televíziózás az Interneten – már itthon is

Kereskedelmi IPTV szolgáltatást indított a T-Online.

A T-Online Magyarország a T-Commal együttműködésben – hazánkban elsőként – november 6-tól megkezdi IP televíziós szolgáltatását. A T-Home TV néven kereskedelmi forgalomba kerülő IPTV szolgáltatás a már meglévő tévékészüléken is igénybe vehető, számítógép közbeiktatása nélkül, távirányító segítségével. A szolgáltatás jó kép- és hangminőséget nyújt, illetve új tartalmi szolgáltatást is biztosít. Ezek közül a digitális, online elérhető videotékát, a műsorfelvevő funkciót, az elektronikus műsorújságot, a megállítható adást, a gyerekzárat, a késleltetési, visszanézési és kép a képben funkciókat, a számla és csomaginformáció megjelenítését, valamint egyéb interaktív lehetőségeket érdemes kiemelni. Mindezekben egy a közös: a szolgáltatások a televízió képernyőjén megjelenő, könnyen kezelhető, magyar nyelvű menürendszeren keresztül, az IPTV vevőegység (set-top-box) segítségével, távirányító vezérlésével érhetők el.

A folyamatosan frissülő – a televízió képernyőjén megjelenő menürendszeren keresztül olvasható – elektronikus műsorújság a csatornák aktuális és várható kínálatának, valamint a műsorokhoz tartozó egyéb hasznos információk bemutatásán túl lehetővé teszi, hogy az újságban található programokat egy gombnyomással felvegyük, sőt a készüléket akár sorozatok felvételére is beállíthassuk. Így ha nem szeretnénk elmulasztani kedvenc filmünket, híradónkat, vagy szappanoperánk folytatását, biztosíthatjuk, hogy készülékünk gondoskodjon a felvételről.

A T-Home TV segítségével egyetlen gomb megnyomásával rögzíthetjük az adást – az IPTV vevőegységben található nagy kapacitású merevlemezre, vagyis külön videomagnó használata nélkül, összesen körülbelül 90 óra hosszúságban. A felvétel közben pedig egy másik műsort is nézhetünk, sőt akár két műsort is felvehetünk egyszerre. A műsorok közötti tájékozódást ezen kívül az úgynevezett kép a képben funkció is megkönnyíti.

Az adattároló képességet az élő adás megállítására is használhatjuk; így például telefonhívás fogadásakor megállíthatjuk a tévézést, majd a beszélgetés után a műsort ugyanarról a pontról indíthatjuk tovább, ahol azt korábban abbahagytuk. A már nézett csatornán ezen kívül vissza is tekerhetünk, azaz az elmulasztott, vagy izgalmas jeleneteket újból megtekinthetjük.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő