Connect with us

Nokia N93: új szoftver – javított funkciók

Kütyük

Nokia N93: új szoftver – javított funkciók

A Nokia egyik legnagyobb tudású okostelefonja vérfrissítést kapott.

A finn gyártó elkészítette a Nokia N93 sokak által várva várt új szoftverfrissítését. A 11.0.034-es verziószámot viselő firmware a Nokia Software Updater szolgáltatás segítségével akár házilagosan is feltelepíthető a smartphone-re, no persze a szoftverfrissítést mindenki csak a saját felelősségére végezze el. A tudásukban esetleg bizonytalan felhasználóknak e helyett inkább érdemes felkeresniük egy szervizt.

Rögtön adódik a kérdés, hogy vajon milyen újításokat tartalmaz a most megjelent firmware? Nos az egyik legfontosabb újdonság, hogy a szoftver feltelepítését követően a szabad memóriakapacitás mintegy 3-5 MB-tal növekszik, vagyis több hely jut a felhasználói alkalmazásoknak. A Nokia fejlesztői ezenkívül sokat javítottak a memóriakezelésen, melynek köszönhetően csökkent a memóriához köthető problémás esetek száma, ezenkívül pedig némileg felgyorsult a fényképezésről a videózásra történő átváltás. Az N93-mal készített fotók minősége sajnos nem sokat javult, mindenesetre a fejlesztők számos apróbb hibát megpróbáltak fixálni a készülékben.

Nokia N93
A csukott helyzetben 119 milliméter hosszú, 56 milliméter széles és 28 milliméter vastag Nokia N93-ban egy 2,4 colos képátlójú, 240×320 pixeles (QVGA) felbontású TFT kijelző teljesít szolgálatot, mely 262 ezer színárnyalatot tudhat magáénak. A kamera fontosabb specifikáció közé tartozik a 3 megapixeles felbontás, a Carl Zeiss lencse, a háromszoros optikai zoom és a VGA videórögzítés.

A belső memória kapacitása 50 MB, ez azonban rendkívül egyszerűen, miniSD (Secure Digital) memóriakártyák segítségével bővíthető, akár működés közben is. A vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül a jó öreg IrDA-n, Blueooth-on és GPRS-en kívül az EDGE, a 3G és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott.

Mondanom sem kell, hogy a 180 gramm tömegű Nokia N93-on már a harmadik generációs S60 szoftver (Symbian 9) kapott helyet, ami csupán annyiból lehet rossz, hogy a régi alkalmazások nem futtathatóak rajta.

Az 1.100 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor optimális esetben 240 órás készenléti időt, illetve 300 perces beszélgetési időt képes biztosítani számunkra. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz), sztereó FM rádiós (Visual Radio) készülékből a TV-kimenet sem hiányzik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom