Connect with us

technokrata

Ingyenes hívások Nokia okostelefonokkal

Kütyük

Ingyenes hívások Nokia okostelefonokkal

A VoIP technológiák szépen lassan a mobiltelefonokat is meghódítják maguknak.

A VoIP megoldásoknak köszönhetően immár akár az sem elképzelhetetlen, hogy mobiltelefonunkkal ingyenes, vagy legalább is nagyon kedvező árú hívásokat bonyolítsunk le. Hogy ehhez pontosan mi szükséges? Nos egyrészt nem árt, ha van egy kellően nagy tudású okostelefonunk és egy a készülékre telepített VoIP alkalmazásunk, no és persze egy a közelünkben lévő Wi-Fi hotspot is elengedhetetlenül szükséges a projekthez.

A Truphone a napokban jelentette be, hogy többek közt a népszerű Nokia N80-as smartphone is VoIP támogatást kap. A Nokia N80-ra szánt alkalmazás egyelőre még nem készült el teljesen, vagyis jelenleg béta fázisban van, de a fejlesztők azt ígérik, hogy várhatóan még ebben a hónapban bárki által elérhető lesz a véglegesített kliens alkalmazás. A fejlesztő weboldalán egyébként már most is regisztrálni lehet az új szoftverre, és a regisztrált felhasználók a megjelenés pillanatában azonnal értesítést kapnak az új szoftverről.

A Truphone szeptemberben jelentette be az E sorozatú Nokia okostelefonokra szánt VoIP alkalmazását, most pedig a jelek szerint az N sorozatot vette célba. A cég munkatársai elmondták, hogy az integrált Wi-Fi kontrolleres N80 lesz az első Truphone kompatibilis N sorozatú Nokia, melyet azonban rövid időn belül számos más modell is követni fog a sorban. A Truphone egyébként a Symbian szoftveres készülékek mellett a Windows Mobile telefonoknak is komoly figyelmet szentel.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a Nokia telefonokra szánt Skype kliens megjelenése sajnos tovább késik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák