Connect with us

Friss: LG JoY – 3,5G csúszka smartphone

Kütyük

Friss: LG JoY – 3,5G csúszka smartphone

Sikerült újabb információkat szereznünk az LG tegnap debütált okostelefonjáról.

Az LG JoY névre keresztelt újdonság divatos szétcsúsztatható kialakítást kapott és első pillantásra akár csokimobilnak is lehet nézni. A Chocolate Phone-oknál azonban némileg nagyobb készülék nem egyszerű mobiltelefon, hanem egy minden hájjal megkent okostelefon. Az operációs rendszer szerepét ezúttal a Symbian tölti be: a készüléken az S60 3rd Edition platform, illetve Symbian 9.2 teljesít szolgálatot. Emlékezetes, hogy az LG 2004 elején vásárolta meg a Symbian licenszjogait.

A 2,4 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 18 bites színmélységű, vagyis 262 ezer színárnyalatot képes a szemünk elé tárni. Mondanom sem kell, hogy az LG JoY nem csak GPRS (2,5G), hanem UMTS (3G) hálózatokban is minden további nélkül használható, ennek megfelelően az elcsúsztatható fedlapra is került egy kamera – természetesen a videótelefonos funkciók miatt. Akinek esetleg még a 3G is kevés lenne, annak ott a 3,5G: a HSDPA támogatás révén a telefonnal akár 3,6 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető.

Említést érdemel továbbá többek közt az EDR és A2DP támogatású Bluetooth 2.0 kontroller, a 2 megapixeles kamera (sajnos vaku és autofókusz nélkül), a 352×288 pixeles felbontású videókamera funkció, a microSD memóriakártyák támogatása (maximum 2 GB), illetve a fejlett webböngésző alkalmazás.

A kék színű billentyűzet háttérvilágítással rendelkező LG JoY előreláthatólag valamikor 2007 első negyedévében debütál majd a piacon – a várható árat egyelőre sűrű homály fedi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom