Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó 3G mobilokat mindenkinek!

Kütyük

Olcsó 3G mobilokat mindenkinek!

3G készülékekből ma már szerencsére nincs hiány a piacon, ellenben igazán olcsó UMTS készülék még mindig kevés van.

A mobil szolgáltatók olyan harmadik generációs telefonokat szeretnének viszontlátni a piacon, melyekkel nem csak egy viszonylag szűk, tehetősebb réteg célozható meg, hanem lényegében bárki, aki jelenleg még régebbi 2G, vagy 2,5G telefonnal rendelkezik.

A mobil operátorokat magába tömörítő GSMA (GSM Association) munkatársai a napokban jelentették be azt a kezdeményezést, melynek célja, hogy a mobilgyártókat elérhető árú 3G telefonok gyártására ösztönözzék. A GSMA egész pontosan olyan telefonok kifejlesztését szeretné elérni, melyek segítségével minden további nélkül igénybe vehetők az olyan fejlett 3G szolgáltatások, mint például a nagysebességű Internet böngészés, a mobil televíziózás és a videótelefonálás, ezzel együtt azonban jelentősen olcsóbbak, mint a kereskedelmi forgalomban jelenleg fellelhető, hasonló tudású termékek.

A szervezet várja a gyártók ezzel kapcsolatos elképzeléseit, és a jövő februárban megrendezendő 3GSM Világ Kongresszuson már be is fogja jelenteni, hogy közülük melyik designterv lett a nyertes. Ezt az úgynevezett ˝3G for All˝ (˝3G Mindenkinek˝) mobiltelefont a későbbiekben várhatóan a GSMA szervezet összes tagja forgalmazni fogja.

A piacon egyébként már most is jelen van néhány olcsóbb 3G készülék. Ilyen például a Magyarországon is kapható Nokia 6151 (sajnos csak egy kamerával), illetve a Sharp 550SH.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés