Connect with us

technokrata

BenQ: maradnak a mobilok

Kütyük

BenQ: maradnak a mobilok

A BenQ bejelentette, hogy tévesek azok a híradások, melyek szerint a cég a jövőben már nem fog saját márkajelzésű készülékeket forgalmazni.

A Süddeutsche Zeitung című német lap a napokban arról számolt be, hogy a BenQ a jövőben feltehetően már csak partnerei számára fog mobiltelefonokat gyártani, vagyis hamarosan fel kíván hagyni a saját márkajelzésű termékek árusításával. Most viszont kiderült, hogy ez mégsem így lesz.

˝Ez a híradás minden valós alapot nélkülöz, egyszerűen nem igaz. Ahogy azt szeptember 28-án bejelentettük, az általunk kiválasztott piacokon továbbra is forgalmazni kívánjuk saját típusjelzésű termékeinket˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Eric Yu, a BenQ egyik vezető munkatársa.

Mint ismeretes, a legnagyobb tajvani mobilgyártóként jegyzett BenQ a múlt hónap végén jelentette be, hogy a továbbiakban nem kíván több pénzt ölni az általa egy éve felvásárolt Siemens mobiltelefon üzletágba. A bejelentést követően Németországban 3.000 munkahely került veszélybe.

Yu elmondta, hogy a BenQ készülékeknek mintegy 20-30 százaléka készül Németországban, a fennmaradó mennyiség nagy része pedig Kína keleti részén lát napvilágot.

Különböző források tudni vélik, hogy a BenQ német részlege leállította a BenQ-Siemens S68-as készülék, valamint két másik modell szállítását. Az sem jó hír, hogy a Vodafone karácsonyi termékkínálatában egyetlen BenQ készülék sincs.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp