Connect with us

technokrata

Új Panasonic mobil: reszkessetek tolvajok!

Kütyük

Új Panasonic mobil: reszkessetek tolvajok!

A Panasonic legújabb mobiltelefonja minden korábbinál profibb védelmi és biztonsági megoldásokat kapott.

A japán NTT DoCoMo által forgalmazott P903i úgy van megtervezve, hogy amennyiben ellopják a tulajdonosától, azonnal használhatatlanná válik. A rendszer úgy működik, hogy a telefon mellé jár egy vezeték nélküli spéci kis azonosító kártya, melyet a gyártó szerint érdemes táskában, vagy pénztárcában őrizni. Nos ez a kártya és a telefon folyamatosan kommunikál egymással, és amennyiben a mobil túl nagy távolságra kerül (ellopják) a kártyától, a telefon azon nyomban működésképtelenné válik.

Persze előfordulhat, hogy a telefont és az azonosítókártyát egyszerre lopják el tőlünk. Ilyenkor lehet segítségünkre az integrált ujjlenyomat ellenőrző rendszer, valamint a fejlett hangfelismerő technológia – ezek révén csak és kizárólag az arra jogosult személyek vehetik használatba a mobiltelefont.

A szétnyitható kialakítású Panasonic újdonság egyébként csukott helyzetben 103x50x23 milliméter méretű, tömege pedig mintegy 125 gramm. A 2,4 colos képátlóval rendelkező fő kijelző 240×320 pixeles (QVGA) felbontású és 262 ezer színárnyalatú, az 1 colos kiegészítő display pedig 96×64 képpontot és 4.096 színárnyalatot tudhat magáénak.

A microSD (TransFlash) memóriakártyával bővíthető P903i autofókuszos fő kamerája 3,2 megapixeles felbontású, a videóhívásokhoz használatos második kamera pedig 0,1 megapixeles. A nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyári adatok szerint maximum 640 órás készenléti, illetve 3 órás beszélgetési időt tesz lehetővé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák