Connect with us

technokrata

Motorola Q Pro: felfrissített kommunikátor

Kütyük

Motorola Q Pro: felfrissített kommunikátor

A Motorola várhatóan hamarosan fel fogja frissíteni Windows-os kommunikátorát.

A múlt héten megrendezett Gartner Symposium ITxpo keretein belül a Motorola munkatársai egyes források szerint elárulták, hogy már javában készül a Motorola Q új kiadása. Ez az újdonság előreláthatólag Motorola Q Pro névre fog hallgatni és legfontosabb ismertetőjele a fekete színű borítás lesz.

A Motorola O Pro szerves részét képezi majd a Motopro Mobility Suite névre keresztelt alkalmazás csomag, ezenkívül pedig tudni lehet, hogy jelentős biztonságtechnikai fejlesztéseket is kapunk majd az amerikai cégtől. A többek közt tűzfal alkalmazással is felvértezett Motorola Q Pro biztonságos elektronikus levelezési klienst, fejlett VPN támogatást, és új titkosítási eljárásokat tudhat majd magáénak.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan valamikor 2007 első negyedévében érkező új smartphone hardveres újításait és pontos árát egyelőre sűrű homály fedi. Addig is következzenek a jelenlegi Moto Q specifikációi!

A készülék hagyományos kialakítással bír, legfontosabb ismertetőjele pedig a teljes értékű QWERTY billentyűzet. Az operációs rendszer szerepét ezúttal a Microsoft vadonatúj mobil szoftvere, a Windows Mobile 5.0 tölti be, mely optimalizálva van többek közt a Microsoft Exchange 2003-mal történő együttműködésre.

A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 320×240 pixeles felbontással rendelkezik, 16 bites színmélységének köszönhetően pedig több mint 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A beépített digitális fényképezőgép egy 1,3 megapixeles képszenzorra épül, így segítségével maximum 1.280×960 pixeles felbontású fotókat lehet készíteni. Ezenkívül pedig természetesen a vaku, illetve az MPEG4 videórögzítési funkció sem hiányzik a szolgáltatási körből.

A Moto Q-ban 64 MB belső memória teljesít szolgálatot, a telefon bővítőslotjába pedig miniSD (Secure Digital) memóriakártyákat lehet behelyezni. A gyári csomagban egyébként egy 128 MB kapacitású kártyát találunk majd.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) működésre képes, GPRS Class 10 (4+1/3+2 időrés) és EDGE kompatibilis smartphone 116 milliméter hosszú és 63 milliméter széles, vastagsága pedig alig 11,5 milliméter. Említést érdemel továbbá a Bluetooth támogatás, az MP3/AAC lejátszó alkalmazás, valamint a miniUSB interfész.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák