Connect with us

technokrata

Exkluzív Nokia N95 bemutató: döbbenetes!

Kütyük

Exkluzív Nokia N95 bemutató: döbbenetes!

A Nokia ma Budapesten is bemutatta jelenlegi csúcsmodelljét, az N95-öt – a sajtótájékoztatón mi is ott voltunk és rengeteg fotót készítettünk az újdonságról.

Az első benyomások nagyon is pozitívak az N95-tel kapcsolatban, ugyanis a készülék rendkívül elegáns megjelenésű, meglepően kis méretű (N80 jellegű), tudásbázisa pedig szinte felülmúlhatatlan. A mai rendezvényen egyelőre csak prototípusokat lehetett kipróbálni, melyek néha nagyon belassultak, de ez ilyenkor még mondhatni teljesen természetes.

Az innovatív, két irányban elcsúsztatható kialakításnak köszönhetően egyszerűen válthatunk a különböző üzemmódok között, tehát például a térkép nézegetéséről egy csúsztatással átléphetünk a videonézésre. A numerikus billentyűzet a készülék egyik végéről tűnik elő, míg a oldalon kicsúszó, különálló médiagombok használatakor a teljes kijelző fekvő helyzetű képernyővé alakul. A telefon csúszka mechanikája meglepően jól funkcionált, még a kiállított prototípusok esetében is. A Nokia N95 kidolgozott háromdimenziós grafikákat megjelenítő, új felhasználói felületén könnyen megtalálhatjuk a kívánt szolgáltatást vagy funkciót.

A pár gombnyomással elérhető, beépített GPS-szel minden eddiginél könnyebben megtaláljuk a helyes útvonalat. A Maps alkalmazás több mint száz ország (többek között Magyarország) térképét tartalmazza, így a felhasználó felfedezheti a világot, megnézhet konkrét útvonalakat, vagy rákereshet egyes szolgáltatásokra, például éttermekre vagy szállodákra. Az alkalmazás több mint 15 millió látnivalót is tartalmaz. Az alkalmazás további szolgáltatásokkal, például városkalauzzal vagy hangos navigációval bővíthető.

A Nokia egyik munkatársa elmondta, hogy a készülék online módon tölti le a helyzetünknek megfelelő aktuális térképrészleteket, melyeket aztán eltárol, így a későbbiekben nem kell újra letölteni azokat. Ezenkívül lehetőség nyílik arra, hogy otthoni PC-nk segítségével komplett országtérképeket töltsünk rá a telefonra, ily módon megkímélhetjük magunkat a tetemes GPRS/3G adatátviteli költségektől, amit a mobil módon történő térképletöltés okozna. Negatívum, hogy a hanggal történő navigációért bizonyos extra díjat (30-40 euró) kell majd fizetni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp