Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már kapható az első 10 megapixeles mobil!

Kütyük

Már kapható az első 10 megapixeles mobil!

Mostantól már a kereskedelmi forgalomban is elérhető a világ első 10 megapixeles mobiltelefonja.

A márciusi CeBIT szakkiállításon bejelentett és immár meg is vásárolható, Samsung SCH-B600 típusjelzésű újdonság jelen pillanatban a világ legnagyobb felbontású fényképezős telefonja. A 10 millió képpontot számláló képszenzorral ellátott kamera a mai elvárásoknak megfelelően autofókusszal büszkélkedhet, ezenkívül pedig még háromszoros optikai zoommal is fel van vértezve. Ezek mellett az ötszörös digitális zoom, vagy a vaku tulajdonképpen már nem is olyan nagy szám. Videós üzemmódban QVGA felbontású, 15-30 képkocka/másodperc sebességű anyagok rögzíthetők.

A készüléknek nem csak a kamerája, hanem a kijelzője is az abszolút csúcskategóriában versenyez. A 2,2 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 240×320 képpontos felbontású, az általa megjelenített színek száma pedig meghaladja a 16 milliót (True Color).

A CDMA 2000 1X EVDO (800 MHz) rendszerű SCH-B600-zal akár televíziós adásokat is lehet fogni, ugyanis az S-DMB műholdas TV-vevő sem hiányzik a telefonból. Az integrált memória MMCmicro memóriakártyák segítségével bővíthető, ezenkívül pedig Bluetooth technológia, PictBridge nyomtatási technológia, valamint MP3 lejátszó szoftver is került a készülékbe. A TV-kimenet és a 128 szólamú polifonikus hangzásvilág már csak a hab a tortán.

Az első 10 megapixeles telefon egyelőre csak Dél-Koreában kapható, kezdőára pedig meghaladja a 200 ezer forintot.

Mint ismeretes, a Samsung 2004 novemberben mutatta be első 5 megapixeles kamerás mobilját, majd pedig ezt követően tavaly márciusban, a CeBIT-en leplezte le első 7 megapixeles fényképezős telefonját, az SCH-V770-et. Ezután jött az SPH-V8200-as modell, mely 2005 novemberében már nem kevesebb mint 8 millió pixelt bocsájtott a fotós kedvű mobilosok rendelkezésére.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés