Connect with us

technokrata

Már kapható az első 10 megapixeles mobil!

Kütyük

Már kapható az első 10 megapixeles mobil!

Mostantól már a kereskedelmi forgalomban is elérhető a világ első 10 megapixeles mobiltelefonja.

A márciusi CeBIT szakkiállításon bejelentett és immár meg is vásárolható, Samsung SCH-B600 típusjelzésű újdonság jelen pillanatban a világ legnagyobb felbontású fényképezős telefonja. A 10 millió képpontot számláló képszenzorral ellátott kamera a mai elvárásoknak megfelelően autofókusszal büszkélkedhet, ezenkívül pedig még háromszoros optikai zoommal is fel van vértezve. Ezek mellett az ötszörös digitális zoom, vagy a vaku tulajdonképpen már nem is olyan nagy szám. Videós üzemmódban QVGA felbontású, 15-30 képkocka/másodperc sebességű anyagok rögzíthetők.

A készüléknek nem csak a kamerája, hanem a kijelzője is az abszolút csúcskategóriában versenyez. A 2,2 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 240×320 képpontos felbontású, az általa megjelenített színek száma pedig meghaladja a 16 milliót (True Color).

A CDMA 2000 1X EVDO (800 MHz) rendszerű SCH-B600-zal akár televíziós adásokat is lehet fogni, ugyanis az S-DMB műholdas TV-vevő sem hiányzik a telefonból. Az integrált memória MMCmicro memóriakártyák segítségével bővíthető, ezenkívül pedig Bluetooth technológia, PictBridge nyomtatási technológia, valamint MP3 lejátszó szoftver is került a készülékbe. A TV-kimenet és a 128 szólamú polifonikus hangzásvilág már csak a hab a tortán.

Az első 10 megapixeles telefon egyelőre csak Dél-Koreában kapható, kezdőára pedig meghaladja a 200 ezer forintot.

Mint ismeretes, a Samsung 2004 novemberben mutatta be első 5 megapixeles kamerás mobilját, majd pedig ezt követően tavaly márciusban, a CeBIT-en leplezte le első 7 megapixeles fényképezős telefonját, az SCH-V770-et. Ezután jött az SPH-V8200-as modell, mely 2005 novemberében már nem kevesebb mint 8 millió pixelt bocsájtott a fotós kedvű mobilosok rendelkezésére.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp