Connect with us

technokrata

A mobilok mostantól mindig a pontos időt mutatják

Kütyük

A mobilok mostantól mindig a pontos időt mutatják

Praktikus újdonsággal bővíti szolgáltatásait a T-Mobile.

A szolgáltató hálózatán keresztül az időt és dátumot frissítő megoldás segítségével a mobiltelefonok mindig a pontos időt mutathatják majd.

A mobiltelefonok elterjedésével egyre kevesebben hordanak karórát, hiszen a telefon órája és naptára bármikor könnyedén elérhető. Sőt, a T-Mobile hálózatán az arra alkalmas készülékek esetén ezentúl az is garantálható, hogy a kijelzőn biztosan a pontos idő legyen látható. A korszerű mobilhálózatok ugyanis – amennyiben az ügyfél ezt a készülékben engedélyezi – képesek folyamatosan frissíteni a mobil óráját és a dátumot is.

A T-Mobile új hálózati kijelzés és pontos idő (NITZ: Network Identity and Time Zone) funkciója a mobilkészülékeken a szolgáltatói név (T-Mobile H) kijelzése mellett a dátum és a pontos idő korrekcióját teszi lehetővé. A szolgáltatás az ország egész területén a T-Mobile teljes hálózatán (legyen az GSM vagy 3G/HSDPA) elérhető. A szolgáltatás a NITZ funkciót támogató készülékekkel vehető igénybe, a készülék tulajdonosának mindössze be kell kapcsolnia a dátum/idő automatikus frissítési opciót. Ennek módja természetesen mobiltelefononként változik.

A szinkronizáláshoz a megbízható háttér, a garantált pontosság elengedhetetlen. Éppen ezért a T-Mobile minden kapcsolóközpontjának központi óráját naponta automatikusan ellenőrzi. Az óra szinkronizálása a legmodernebb eszközökkel, 2 darab, GPS-alapú időszerverrel történik, és ezeknek a GPS órajelekhez viszonyított pontossága 10.000 évenként 1 másodpercnyi eltéréssel szinte tökéletesnek mondható.

A NITZ frissítés során három összetevő segít a pontos idő meghatározásában. Az első a világidő (GMT), második az időzóna, a harmadik pedig a nyári/téli időszámítás. A most bevezetett szolgáltatás a T-Mobile előfizetőkön kívül az országba érkező és a T-Mobile hálózatot választó vendégek számára is hasznos lehetőség a készülék órájának automatikus frissítésére.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák