Connect with us

A mobilok mostantól mindig a pontos időt mutatják

Kütyük

A mobilok mostantól mindig a pontos időt mutatják

Praktikus újdonsággal bővíti szolgáltatásait a T-Mobile.

A szolgáltató hálózatán keresztül az időt és dátumot frissítő megoldás segítségével a mobiltelefonok mindig a pontos időt mutathatják majd.

A mobiltelefonok elterjedésével egyre kevesebben hordanak karórát, hiszen a telefon órája és naptára bármikor könnyedén elérhető. Sőt, a T-Mobile hálózatán az arra alkalmas készülékek esetén ezentúl az is garantálható, hogy a kijelzőn biztosan a pontos idő legyen látható. A korszerű mobilhálózatok ugyanis – amennyiben az ügyfél ezt a készülékben engedélyezi – képesek folyamatosan frissíteni a mobil óráját és a dátumot is.

A T-Mobile új hálózati kijelzés és pontos idő (NITZ: Network Identity and Time Zone) funkciója a mobilkészülékeken a szolgáltatói név (T-Mobile H) kijelzése mellett a dátum és a pontos idő korrekcióját teszi lehetővé. A szolgáltatás az ország egész területén a T-Mobile teljes hálózatán (legyen az GSM vagy 3G/HSDPA) elérhető. A szolgáltatás a NITZ funkciót támogató készülékekkel vehető igénybe, a készülék tulajdonosának mindössze be kell kapcsolnia a dátum/idő automatikus frissítési opciót. Ennek módja természetesen mobiltelefononként változik.

A szinkronizáláshoz a megbízható háttér, a garantált pontosság elengedhetetlen. Éppen ezért a T-Mobile minden kapcsolóközpontjának központi óráját naponta automatikusan ellenőrzi. Az óra szinkronizálása a legmodernebb eszközökkel, 2 darab, GPS-alapú időszerverrel történik, és ezeknek a GPS órajelekhez viszonyított pontossága 10.000 évenként 1 másodpercnyi eltéréssel szinte tökéletesnek mondható.

A NITZ frissítés során három összetevő segít a pontos idő meghatározásában. Az első a világidő (GMT), második az időzóna, a harmadik pedig a nyári/téli időszámítás. A most bevezetett szolgáltatás a T-Mobile előfizetőkön kívül az országba érkező és a T-Mobile hálózatot választó vendégek számára is hasznos lehetőség a készülék órájának automatikus frissítésére.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő