Connect with us

technokrata

Új mobil funkciók – kinek és minek?

Kütyük

Új mobil funkciók – kinek és minek?

Az új mobiltelefonok szolgáltatási köre egyszerűen óriási, de a legtöbb funkció még mindig kihasználatlan.

A mobiltelefon piac növekedése a jövőben is tovább fog folytatódni, azonban a növekedés üteme elkezd majd lassulni. Szakértők szerint 2007-ben már több mint 1 milliárd új mobil készüléket fognak eladni világszerte, és felhívják a figyelmet arra, hogy a piac telítődése miatt az elkövetkezendő években kiemelt fontossága lesz annak, hogy a gyártók hogyan tudják majd rávenni az embereket arra, hogy időről időre újra cseréljék régi készüléküket. Cserére csábíthat többek közt például a nagyobb felbontású kamera, a memóriabővíthetőség, a mobil TV funkció, vagy éppen az újszerű design.

Érdekesség, hogy a 3G forradalom továbbra is várat magára. Mindezt jól szemlélteti az a friss felmérés, melyből kiderül, hogy a 2008-ban forgalomba kerülő mobiltelefonok közül még mindig csak minden negyedik lesz harmadik generációs.

A 3G mellett az MMS térnyerése is nagyon lassú. Míg egyes mobil szolgáltatók néhány éve még abban bíztak, hogy az MMS rövid időn belül kiszorítja majd a jó öreg SMS-t, addig a valóság arról szól, hogy az előfizetők mind a mai napig csak ritkán küldenek multimédiás üzeneteket. Az emberek ugyan egyre több fotót készítenek mobiljaikkal, ezeket a képeket azonban még mindig nagyon kevesen küldik el ismerőseiknek MMS-ben. Felmérések szerint ennek elsősorban az az oka, hogy a legtöbb telefonon több mint 10-15 gombnyomást követően, tehát nagyon bonyolultan lehet csak MMS-t készíteni.

Előrejelzések szerint egyébként a 2007-ben forgalomba kerülő mobiltelefonoknak már több mint a felével lehet majd fotózni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák