Connect with us

MP3-akadály az orosz csatlakozás útjában

Kütyük

MP3-akadály az orosz csatlakozás útjában

Oroszország addig nem csatlakozhat a Világkereskedelmi Szervezethez, amíg be nem zárat egy kalózzenéket kínáló website-ot.

Ugyan az elmúlt másfél évtized alatt a nagy medve sokat fejlődött a szerzői jogok védelme terén, a világ gazdagabb részén élő jogtulajdonosok szerint még bőven lenne mit tenni e tekintetben. Oroszország mindmáig nem lett a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) tagja, és ennek egyik (legfőbb) oka a digitális zenék jogvédelmének túlságosan liberális szabályozása. Az Egyesült Államok kereskedelmi ügyekért felelős bizottságának egyik vezetője úgy nyilatkozott a múlt héten, hogy a szervezethez való csatlakozást csak abban az esetben kellene lehetővé tenni az ország számára, ha bezárat egy MP3-site-ot.

„Nehéz lenne elképzelnem, hogy Oroszország a WTO tagjává válik úgy, hogy van egy olyan website-ja, ami egyértelműen mindenki szerzői jogát megsérti.” – mondta a kereskedelmi képviselőasszony, Susan Schwab, aki az allofmp3.com miatt fakadt ki nemrégiben. Az USA kereskedelmi bizottsága idén a site-ot a világ egyik legmakacsabb helyének nyilvánította, ahol szerzői jogok alá eső termékekkel kalózkodnak.

A két, egykor a hidegháború legnagyobb ellenségeinek számító ország idestova 13 éve huzakodik már Oroszország WTO-s tagságán. Utoljára júliusban tartottak megbeszéléseket, ám akkor egyes mezőgazdasági kérdések és az USA azon aggodalma, hogy az oroszok nem tesznek meg mindent a kalózkodás megállítása és az amerikai termékek hamisítása ellen, miatt nem sikerült megállapodásra jutni. A két nemzet érintett tisztségviselői a svájci Genfben ülnek össze a héten, folytatandó a tárgyalásokat. Az MP3 site jövője pedig ettől nagyban függ, és csak idő kérdése, mikor jutnak megállapodásra a felek egymással.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom