Connect with us

technokrata

Asus okostelefonok a Vodafone-nál

Kütyük

Asus okostelefonok a Vodafone-nál

A korábban elsősorban csak számítógépes alaplapjairól és grafikuskártyáiról ismert Asus komoly tervekkel rendelkezik az európai mobilpiaccal kapcsolatban.

A tajvani székhelyű gyártó munkatársai a napokban azt nyilatkozták, hogy 2006 utolsó negyedévében az Asus számos különböző, Intel 3G platformos okostelefont kezd szállítani a vezető európai mobil operátorok számára. Tudni lehet, hogy ezen szolgáltatók közé tartozik többek közt a Vodafone és az O2. Azt egyelőre sűrű homály fedi, hogy a magyar Vodafone-nál vajon mikor jelenik majd meg az első Asus készülék, ha megjelenik egyáltalán.

A cég képviselői elmondták, hogy ezek a modellek lesznek az utolsó Intel platformos telefonok, ugyanis az Asus a közeljövőben a harmadik generációs készülékekeit már az Ericsson Mobile Platform-ra (EMP) fogja építeni. Az Asus és az Ericsson erről még 2005 végén állapodott meg egymással.

Tudni lehet továbbá, hogy az Asus fontolgatja egy esetleges Qualcomm szerződés aláírását is, ily módon ugyanis színesíteni tudná 3G termékskáláját.

Különböző források szerint az Asus azért kívánja hanyagolni az Intel 3G platformot, mert a közelmúltban komoly problémái támadtak vele, és emiatt sok termék csak jelentős késéssel tudott megjelenni a piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák