Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sikít az ellopott mobiltelefon

Kütyük

Sikít az ellopott mobiltelefon

Itt egy újabb technológia, mely a mobiltelefon tolvajok életének megnehezítésére hivatott.

A Remote XT névre keresztelt megoldás lényege, hogy amennyiben ellopják a készüléket, majd pedig megpróbálják üzembehelyezni, az fülsüketítő hangot, egy szakadatlan emberi sikolyt ad ki magából, ami a fejlesztők szerint tulajdonképpen használhatatlanná teszi a készüléket. A riasztó hangjelzés közben egyébként a tulajdonos összes kényes adata automatikusan törlődik a telefonról, így azokat sem tudják felhasználni a bűnözők.

A technológia használatához nem kell mást tenni, mint feltelepíteni egy speciális szoftvert a mobiltelefonra és beregisztrálni a központba. Amikor ellopják a készüléket, ennek a központnak kell jelezni, hogy lába kélt a telefonnak és a szolgáltató távolról aktiválja a riasztó rendszert. Megjegyzendő, hogy az irritáló hangjelzés természetesen azonnal abbamarad, ha az akkumulátort leveszik a telefonról, viszont újraindul, amint újra energiához jut a mobil.

A riasztáskor törlésre ítélt adatok egyébként nem vesznek kárba, ugyanis a Remote XT naponta mentést készít azokról és beküldi őket a központba. Olvasóink feltehetőleg már sejtik, hogy a szolgáltatás nem ingyenes – a havidíj 10 font, vagyis mintegy 4.000 forint.

A SIM kártya nélküli mobilokban is aktív Remote XT előnye a korábbi hasonló megoldásokhoz képest, hogy nem csak Symbian, vagy Windows Mobile okostelefonokon működik, hanem már a legtöbb ma kapható mobiltelefont támogatja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés