Connect with us

Hirdetés

technokrata

“Magyarország – ahogy én látom”

Kütyük

“Magyarország – ahogy én látom”

A „Magyarország – ahogy én látom” címmel fémjelzett, az Internet Hungary és az MTV Kultúrház által kiírt videofilm pályázat nevezési időszaka lezárult.

A felhívás célja az volt, hogy összegyűjtse és nyilvánosan bemutassa az Interneten bolyongó vagy még fel sem került amatőr film és video alkotásokat. Az érdeklődést az a 28 beérkezett kisfilm bizonyítja melyeket többségükben, a kritikai kategóriában (dokumentum-, riportfilm (non-fiction), tényfeltáró vagy oknyomozó riport, tudósítás) neveztek alkotóik. A pályamunkák zsűrizésére október 12-én, csütörtökön kerül sor.

Az első ilyen, kifejezetten amatőrök számára kiírt magyarországi pályázatot azok a felmérések ihlették, melyek a videoblogok egyre erőteljesebb térhódítását bizonyítják világszerte. Egyre több televízió és hírügynökség veszi át az amatőrök által készített filmeket közlekedési káoszokról, időjárási katasztrófákról vagy akár komikus jelenetekről,. A maximum 3 perces filmeket két kategóriában nyújthatták be a pályázók: szubjektív-humoros, szórakoztató rövidfilm (pl. kandikamera, realityshow, átverőshow, kabaré, talk-show stb.), valamint kritikai kisfilm (pl. dokumentum-, riportfilm (non-fiction), tényfeltáró vagy oknyomozó riport, tudósítás).

A pályázat zsűrije: Baló György, Doránszky (Dobó) Mátyás, Erdős Gábor, Kert Attila, Weyer Balázs. A díjnyertes filmeket az MTV-Kultúrház című műsora bemutatja a nagyközönség és a szakma számára.

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2006. október 17-én, Tihanyban az Internet Hungary 2006 Konferencián megrendezett díjkiosztó ünnepségen kerül sor.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés