Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kedvelt SZTAKI szótárunk origós kezekben

Kütyük

Kedvelt SZTAKI szótárunk origós kezekben

Az ingyenes internetes szótár az Origo szolgáltatásai között.

A SZTAKI Szótár több mint tíz éve a magyar Web leglátogatottabb szótár szolgáltatása. Egyszerű kezelhetősége, átláthatósága és nem utolsósorban ingyenessége miatt rendkívül népszerű a felhasználók körében. Olyan különleges funkciók teszik hatékonnyá, mint a hangos szótár, amely a kiejtés elsajátítását könnyíti meg, vagy a nagyobb terjedelmű szövegek fordítását segítő szószedet funkció. A SZTAKI szolgáltatása jelentős szóadatbázissal rendelkezik, elsősorban az angol-magyar, magyar-angol szótár esetében, ahol 185 ezer szópár áll a felhasználók rendelkezésére.

Az Origo lépése miatt a SZTAKI Szótár eddigi elérése nem változik meg, de a szolgáltatás szorosabban integrálódok az Origo kereső szolgáltatásai köze, és a T-Online Hasznos szótár szolgáltatása is a SZTAKI Szótár oldalára mutat. Az együttműködés nem érinti a szolgáltatás tulajdoni, fejlesztési és üzemeltetési feltételeit, ezekkel továbbra is az MTA SZTAKI rendelkezik.

A SZTAKI évek óta működő szolgáltatását több területen is bővíteni kívánja. Az igényes megjelenésű oldal némiképp megváltozott külsejéhez ezért tartalmi fejlesztések is párosulnak. Egyrészt növelni szeretnék a nyelvek számát, amelyekből jelenleg hat található az adatbázisban (angol, német, francia, olasz, holland és lengyel), másrészt a meglévő szótárak tartalmát is fejleszteni kívánják a későbbiekben.

Ezen kívül a fejlesztésbe szeretné aktívabban bevonni a szótárazó felhasználókat, és ebben játszik különösen jelentős szerepet az Origóval való együttműködés. A SZTAKI olyan alkalmazásokkal egészítené ki szótárait a jövőben, amelyek erősítik az oldal közösségi jellegét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés