Connect with us

5.1-es hangzás – mobiltelefonokban

Kütyük

5.1-es hangzás – mobiltelefonokban

Milyen újdonságokat lehet még bezsúfolni napjaink csúcsmobiljaiba? Az NTT DoCoMo megadja a választ a kérdésre!

A legnagyobb japán mobil szolgáltatóként jegyzett NTT DoCoMo a Ceatec 2006 szakkiállításon mutatta be két legújabb telefonját. Az egyelőre még csak prototípus szinten létező készülékek újdonsága nem más, mint az 5.1 csatornás hangzást támogató, digitális rádióvevő.

Az egyik készülék egy hagyományos széthajtható kialakítású modell, a másik viszont teljesen egyedi designt kapott. A telefon középső részén egy nagyméretű kijelző található, melyről lefelé és felfelé is kihajtható egy-egy fedlap. Ezeknek a fedlapoknak a belső oldalán kaptak helyet a híváskezelő billentyűk, illetve a dedikált zenegombok.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem ezek a világ első 5.1-es hangzású mobiltelefonjai. A Samsung az elmúlt hónapban mutatta be hasonló adottsággal rendelkező, SCH-M450 típusjelzésű készülékét. Ez a mobil a tervezőasztalon divatos szétcsúsztatható kialakítást kapott, vastagsága pedig egész pontosan 18,9 milliméter. A Microsoft-féle Windows Mobile operációs rendszerű okosságban egy a földi sugárzású digitális TV-adások vételére alkalmas vevőberendezés lakozik. TV-nézéshez természetesen 90 fokkal el kell forgatni a készüléket, majd pedig a tetejéből ki kell húzni a kis teleszkópos antennát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom