Connect with us

technokrata

Napelemes mobiltelefon: Let The Sunshine In!

Kütyük

Napelemes mobiltelefon: Let The Sunshine In!

Itt a mobiltelefonok legújabb, alternatív energiaforrása!

Mit tehetünk, ha lemerült a mobil készülékünk akkumulátora és nincs a közelben egyetlen konnektor sem? A közelmúltban beszámoltunk már olyan mobiltöltőkről, melyek például egy tengerimalac mozgási energiájával, vagy éppen szélenergiával töltötték az akksikat, de mi van akkor, ha egyetlen tengerimalac sincs a közelünkben és még a szél sem fúj?

Nos amennyiben napos az időjárás, meg van a probléma megoldása. Egyszerűen csak le kell nyitni ennek az új telefonnak a hátsó paneljét és az abban elrejtett napelemek máris magukba szívják a napenergiát, a telefon pedig rövid időn belül újra használhatóvá válik.

Az NTT DoCoMo nem tett más, mint egy már meglévő készülékét, a FOMA D702i-t egy kisméretű napelemmel vértezte fel. Azt egyelőre sajnos nem lehet tudni, hogy ez az érdekes új megoldás vajon mikor lesz érett a sorozatgyártásra, ezenkívül pedig azt is sűrű homály fedi, hogy egy napelem mennyivel drágítja meg a mobiltelefonokat.

A Symbian operációs rendszerű készülékben egyébként egy 2 colos képátlójú, 240×320 pixeles (QVGA) TFT kijelző, valamint egy 1,3 megapixeles és egy 0,1 megapixeles kamera teljesít szolgálatot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp