Connect with us

technokrata

Olcsóbb lesz a mobilozás!

Kütyük

Olcsóbb lesz a mobilozás!

Az NHH döntése szerint 2007 elején mindhárom magyar mobilszolgáltatónak jelentősen csökkentenie kell hálózatában a hívásvégződtetés díját.

˝A döntés nyomán a vezetékes- és mobilhálózatokból indított és a mobilhálózatokban végződtetett hívások nagykereskedelmi végződtetési díjai 2009 január elsejéig 40-50 százalékkal csökkennek, teret adva ezzel a vezetékes- és mobiltelefon szolgáltatás fogyasztói árának további csökkenéséhez˝ – mondta Pataki Dániel az NHH elnöke.

Az NHH Tanácsának döntése szerint 2009 január elsejére mindhárom magyarországi mobilszolgáltató hálózatában költségalapú szintre kell csökkenteni a végződtetési díjat. A napszaktól független költségalapú végződtetési díj az NHH saját költségmodellje szerint percenként 16,84 forint.

Pataki Dániel közölte, az NHH a következő három évre szóló határozatával kiszámíthatóvá, átláthatóvá teszi a piaci folyamatokat, folytatja a végződtetési díjak 2005-ben megkezdett következetes csökkentését, és fokozatosan megszünteti a jelentős piaci erejű szolgáltatók által alkalmazott díjak közötti különbséget. A tanács által elhatározott csökkentés mértéke megegyezik a június végén publikált határozattervezetben foglaltakkal. A határozattervezet az érintettek véleményezhették, majd a tervezetben foglaltakat az Európai Unió Bizottsága is elfogadta.

A határozat szerint a végződtetési díjak három lépésben állnak be a költségalapú szintre. Az első lépésre 2007 februárjában kerül sor, amikor a Magyar Telekom hálózatában a végződtetési díj a jelenlegi átlagosan 27,17 forint/percről 23,17 forint/percre, a Pannon hálózatában percenként 29,44 forintról 24,44 forintra, a Vodafone hálózatában pedig 32,61 forint/percről 26,16 forint/percre csökken.

A végződtetési díjak csökkentése 2008. és 2009. január elsején folytatódik. Az NHH Tanácsa által megállapított költségalapú díjat figyelembe véve a Magyar Telekomnak minden esetben 14,74 százalékkal, a Pannonnak 16,99 százalékkal, a Vodafone-nak pedig 19,77 százalékkal kell csökkentenie hálózatában a végződtetési díjat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák