Connect with us

technokrata

File-csere, a’la Morpheus – itt a vég

Kütyük

File-csere, a’la Morpheus – itt a vég

A szórakoztató ipar újabb győzelmet aratott egy régi file-csere szolgáltatást nyújtó cég felett.

Napjainkra igencsak megcsappant az új évtized elején indult file-csere szolgáltatások legtöbbjének a népszerűsége, ennek ellenére némelyek még mindig élnek (habár nem virulnak). Az egyik utolsó mohikán a Morpheus (volt), melyet (illetve a mögötte álló Streamcast Networks céget) még 2001-ben perelték be a hanglemez- és filmkiadók. A régóta húzódó perben nem sok jóval kecsegtette az alperest az a tavaly bekövetkezett fordulat, melynek során az Amerikai Egyesült Államok legfelsőbb bírósága kimondta, hogy a technológiai cégek bizonyos esetekben igenis felelőssé tehetők a jogsértések miatt.

A múlt héten döntött úgy Stephen Wilson, a Streamcast ellen folyó per kerületi bírája, hogy elérkezett az ideje a döntés meghozatalának. Az ítélet szerint a Morpheus terjesztője a szerzői jogok nagymértékű megsértését követte el, mivel üzleti modellje a szerzői jogok megsértésére alapul, és nem tett kísérletet a jogvédett tartalmak hálózatán keresztüli blokkolására. A Streamcast az ítélet kihirdetése után azt fontolgatja, hogy fellebbezzen-e arra hivatkozva, hogy sosem bátorította felhasználóit jogsértések folytatására. A jogvédők, mint például az RIAA, természetesen üdvözölték a döntést.

Meg kell jegyezni, hogy a vállalat volt az egyetlen file-csere cég, amely tovább folytatta a jogvédőkkel szembeni ellenállást, miután tavaly megszületett a legfelsőbb bíróság ítélete.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák