Connect with us

A karóra és a mobiltelefon ötvözete

Kütyük

A karóra és a mobiltelefon ötvözete

A Fossil és a Sony Ericsson Bluetooth vezeték nélküli technológiát alkalmazó órákat készül piacra dobni.

A Fossil bevezeti az Abacus MobileWear és Fossil Caller ID órákat, a Sony Ericsson pedig a közösen kifejlesztett termékek saját sorozatával jelenik meg a piacon. Az összes óra zökkenőmentesen csatlakoztatható a legtöbb Sony Ericsson Bluetooth mobiltelefonhoz.

A Bluetooth óra a Sony Ericsson szerint a mobilkommunikáció izgalmas, jövőbe mutató irányát jelképezi. A Fossillal való együttműködés tökéletes lehetőséget teremtett az egyedi műszaki jellemzőkkel bíró és exkluzív kialakítású óra kifejlesztésére.

Az óra többé már nem pusztán időmérő eszköz; a stílusos karóra a személyes mobilkommunikációs eszközök diszkrét kezelőfelületeként használható. Ezzel az óra alapvető szerepet kap a híváskezelésben és a médialejátszó mobiltelefonon keresztüli vezérlésében.

A Bluetooth technológiát alkalmazó órák kényelmes és hatékony módszert jelentenek a kapcsolattartásra, ráadásul divatos kiegészítők is. A high-tech karóra hagyományos mutatós számlapja alatt egy OLED technológiájú mini kijelző teljesít szolgálatot, mely többek közt arra is képes, hogy jelezze számunkra a bejövő hívásokat, melyeket aztán akár egyetlen gombnyomással elutasíthatunk.

A kis display ezenkívül információval szolgál a bejövő SMS és MMS üzenetekről és a telefon akkumulátorának töltöttségi szintjéről. Az óráról elérhetők a mobiltelefon zenelejátszó funkciói és a készülék riaszt, ha a telefon esetleg kikerülne a 10 méteres körzetéből, vagyis így akár a tolvajok ellen is védekezhetünk.

A 30 méteres mélységig vízálló Sony Ericsson MBW-100 tömege sajnos nem kevesebb mint 187,5 gramm, ebben azonban már benne foglaltatik az aktív Bluetooth mellett mintegy 7 napos működési időt biztosító akkumulátor tömege is.

A piacon 2006 negyedik negyedévében debütáló spéci karóra ajánlott végfelhasználói ára 300 euró, vagyis mintegy 82 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom