Connect with us

technokrata

Mobil 4G: repkednek a mega- és gigabitek!

Kütyük

Mobil 4G: repkednek a mega- és gigabitek!

A napokban a Siemens is bemutatta, hogy saját meglátása szerint pontosan mi is az a mobil 4G.

Mint ismeretes a jelenleg elérhető 3G (UMTS) szolgáltatások maximum 384 Kbit/s-os letöltési sebességet biztosítanak, a 3,5G (HSDPA) pedig a gyakorlatban 1,8-3,6 Mbit/s-ra, elméletben pedig akár 14,4 Mbit/s-ra is képes. Ez azonban még csak a kezdet, hiszen a 4G, vagy más néven NGMN (Next Generation Mobile Network) segítségével a 100 Mbit/s-os mobil letöltési sávszélesség sem elképzelhetetlen, sőt!

A Siemens a napokban Münchenben már egy teljesen működőképes NGMN rendszert mutatott be. A gyártó a különleges demonstráció keretein belül két nagyfelbontású HDTV anyagot streamelt két különböző mobil készülékre, miközben az adatátviteli sebesség elérte az 5 Mbit/s-ot. A Siemens munkatársai felhívták a figyelmet arra, hogy a negyedik generációs mobil hálózatok előnye nem merül ki a nagy adatátviteli sebességben, hiszen nem mehetünk el szó nélkül a mellett, hogy a mobil 4G jelentősen lecsökkenti a hálózati válaszidőt. Ennek köszönhetően a 4G minden további nélkül alkalmas különböző real time, azaz valós idejű alkalmazásokhoz, például többjátékos videójátékokhoz.

A Siemens meglátása szerint a 4G körülbelül 2010-ben kezdheti meg térhódítását. A vállalat úgy véli, hogy a 4G-re történő továbblépés nem jelent különösen nagyobb anyagi terhet a mobil szolgáltatók számára, ugyanis a 4G a már meglévő infrastrukturális megoldásokra építkezik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Samsung augusztusi 4G tesztjében 60 km/h sebességű autóban 100 Mbit/s-ot, álló helyzetben pedig 1 Gbit/s-ot sikerült elérni. A japán NTT DoCoMo 20 km/h sebességű autóban legutóbb már 2,5 Gbit/s-os letöltési sávszélességet produkált, és azt ígéri, hogy hamarosan a 3,5 Gbit/s-ot is el fogja érni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök