Connect with us

technokrata

Paradigmaváltás a telefóniában? Hódítanak a Skype-fonok

Kütyük

Paradigmaváltás a telefóniában? Hódítanak a Skype-fonok

Újabb Skype Wi-Fi telefon, ezúttal a Netgeartől.

Nemrég számoltunk be az ASUS hasonló megoldásáról, ezt követően pedig nem kellett sokat várni, hogy a Netgear fejlesztéséről is hírt adhassunk. A vállalat Skype Wi-Fi telefonja (SPH101) nem csak egy prototípus képében létező újdonság: a Netgear megkezdte a termék globális szállítását. A készüléket napokon belül kezükhöz kaphatják azok, akik előrendelték az USA-ból és Kanadából. Az európai, ázsiai és óceániai térségben október elején lesz elérhető a termék.

A telefon korlátlan ingyenes helyi és nemzetközi hívást tesz lehetővé másik Skype használók felé a vásárlóknak vezeték nélküli hálózaton keresztül anélkül, hogy kötve lennének egy számítógéphez. A Wi-Fi telefon bárhol működik a világon, ahol a felhasználónak biztonságos vagy szabad hozzáférése van egy Wi-Fi hálózathoz – bármely otthonban, irodában, nyilvános hotspoton, vagy olyan községi vezeték nélküli access pointon, ahol nincs szükség böngésző alapú hitelesítésre. Skype szoftverrel előre feltöltve és már a dobozból kivéve azonnal használni is lehet egy vezeték nélküli hálózattal, mindössze pár centért percenként a nem-Skype felhasználókkal való kapcsolat idején. A telefon képernyő menüje mutatja az elmentett Skype kapcsolatokat, illetve online elérhetőségüket a könnyed kommunikáció érdekében, csakúgy, mint ahogy ezt megszoktuk a számítógépes élménynél. Ezek mellett kiváló hangminőséget élvezhetnek a vásárlók anélkül, hogy a beszélgetési időből, vagy készenléti időből áldoznának. A Netgear telefon több nyelvet is támogatni fog később ez évben.

Főbb tulajdonságai
– Skype telefonálás bárhol a világon bárkivel díjmentesen, számítógép nélkül,
– Skype hívások indítása és fogadása, bárhol, ahol a használónak biztonságos vagy szabad Wi-Fi hozzáférése van, amelynél nincs szükség böngésző alapú hitelesítésre,
– lehetővé tesz Skype hívásokat hagyományos telefonokra, globálisan, SkypeOut-ot használva pár centért percenkért, havidíj nélkül,
– kapcsolatok kezelése és megjelenítése elérhetőség szerint,
– hívások átirányítása mobil vagy vezetékes telefonokra, illetve más felhasználó nevére (SkypeOut szükséges),
– a TFT képernyő az élénk, színes szövegek tisztaságát nyújtja,
– kiváló hangminőség,
– vezeték nélküli biztonság WEP-en és WPA-PSK-n keresztül,
– kompatibilitás a 802.11b/g Wi-Fi szabványokkal,
– a szoftverfrissítések vezeték nélkül elérhetőek, USB kábel használata szükségtelen.

A Netgear telefonja kiérdemelte a „Skype Certified” logót, azáltal, hogy megfelelt a Skype szabványának. A Skype igazolás szándéka, hogy biztosítsa a felhasználóknak, hogy ezt a terméket könnyedén lehet majd használni, valamint, hogy jól fog együttműködni a Skype szoftverrel. A Skype igazolt hardver termékék szigorú tesztelésen mennek keresztül több mint egy hónapig, annak érdekében, hogy biztosan megfeleljenek a Skype használhatósági és technikai minőségi feltételeinek.

Egy éves garanciával jár a készülék és teljes 24/7 technikai támogatást élvez. Minden vásárló 30 perc ajándék SkypeOutot a világ bármely telefonja irányába intézett híváshoz, illetve 30 napos ingyenes Skype hangpostát kap.

A készülékről hamarosan megpróbálunk egy bővebb teszt keretei között beszámolni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom