Connect with us

Internet a mobil tartalmaknak

Kütyük

Internet a mobil tartalmaknak

Beindult a .mobi domainek regisztrációja.

A csúcsszintű domainek nem túl gyakran bővülnek új taggal, aminek oka, hogy ritkán jelentkezik igény olyan nagyobb tartalmak összefogására, amit a jelenlegi TLD-kkel nem lehet kielégíteni. Ezenfelül problémát okozhat az adott top level domain kezelőjének kiválasztására is. Bizonyos esetekben az adott csúcsszintű domain mögött álló szellemiség miatt marad hamvában holt ötlet a lista bővítése – gondoljunk csak a felnőtt tartalmakat jelölni hivatott .xxx TLD bevezetésére irányuló kísérletek kudarcaira.

Egyik akadály sem okozott gondot azonban a .mobi-nak. A legújabb, nemzetközileg is elérhetővé vált top level domain jegyzése kedden kezdődött. Bárki regisztrálhat, aki mobiltelefonokról vagy egyéb mobil eszközökről szóló tartalmat kíván elhelyezni. Szerte a világon eddig 77 regisztrátor jelentkezett .mobi oldalak jegyzésének kezelésére – ami egyébként dupla olyan áron tehető meg, mint a hagyományos .com domainek vásárlása. Az Egyesült Királyságban ez utóbbiért 10 fontot kérnek el egy évre, míg a .mobi ára ugyanekkora időszakra 20 font.

A magasabb összegért cserébe viszont biztosított lesz a domainek megfigyelése: szűrni fogják a site-okat, hogy csak olyan lehessen .mobi végződésű, amely megfelel bizonyos mobil standardoknak, megkönnyítendő a mobiltelefonokról való böngészést. Mindezért a Dotmobi nevű cég felel – Neil Edwards, a vállalat vezérigazgatója tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy azokat, akik nem követik a mindenki számára biztosított szabályzatban foglaltakat, büntetésben fogják részesíteni. Ha az adott site nem felel meg az előírt szabályoknak, elérhetetlenné teszik, közölte Edwards. E szigorú szabály ellenére nagy jövőt jósolnak a TLD-nek, hiszen minden egyes eladott PC-re négy mobiltelefon jut – az ázsiai és az afrikai piac felfutása pedig idővel azt is jelentheti, hogy még a .com-os domainek számát is elérheti (vagy akár meg is haladhatja) a .mobi oldalak mennyisége.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom