Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a Nokia N75: okos kagyló – zenegombokkal

Kütyük

Itt a Nokia N75: okos kagyló – zenegombokkal

A Nokia bemutatta eddigi legkisebb méretű ˝multimédiás számítógépét˝, az N75-ös modellt.

A digitális zenelejátszásra, minőségi fotózásra, internetezésre és nem utolsó sorban telefonálásra is alkalmas Nokia N75 nagy méretű, 1,36 colos képátlójú külső kijelzővel büszkélkedhet, melynek segítségével a készülék legtöbb funkciója akár csukott helyzetben is elérhető, ugyanis az N75 egy clamshell kialakítású újdonság. A 2,4 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú fő display a mai elvárásoknak megfelelően QVGA (320×240 pixel) felbontású és több mint 16 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni.

Az integrált digitális fényképezőgép felbontása 2 megapixel, ami ugyebár azt jelenti, hogy maximum 1.600×1.200 képpontos felbontású fotókat készíthetünk a segítségével. A LED-alapú segédfénnyel ellátott kamerában optikai zoom sajnos nincs, ellenben a digitális zoom tizenhatszoros nagyítású. A JPEG fényképek és az MPEG-4 videók egyrészt a 40 MB-os belső memóriában, másrészt pedig a bővítőslotba helyezett microSD memóriakártyákon (maximum 2 GB) tárolhatók el.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) készülék GPRS, EDGE és UMTS hálózatokban is használható, és a sztereó FM rádió sem hiányzik belőle.

Az egyelőre ismeretlen árú Nokia N75 első körben az Egyesült Államokban lesz kapható, az idei esztendő negyedik negyedévétől kezdődően.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés