Connect with us

technokrata

Itt a Nokia N75: okos kagyló – zenegombokkal

Kütyük

Itt a Nokia N75: okos kagyló – zenegombokkal

A Nokia bemutatta eddigi legkisebb méretű ˝multimédiás számítógépét˝, az N75-ös modellt.

A digitális zenelejátszásra, minőségi fotózásra, internetezésre és nem utolsó sorban telefonálásra is alkalmas Nokia N75 nagy méretű, 1,36 colos képátlójú külső kijelzővel büszkélkedhet, melynek segítségével a készülék legtöbb funkciója akár csukott helyzetben is elérhető, ugyanis az N75 egy clamshell kialakítású újdonság. A 2,4 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú fő display a mai elvárásoknak megfelelően QVGA (320×240 pixel) felbontású és több mint 16 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni.

Az integrált digitális fényképezőgép felbontása 2 megapixel, ami ugyebár azt jelenti, hogy maximum 1.600×1.200 képpontos felbontású fotókat készíthetünk a segítségével. A LED-alapú segédfénnyel ellátott kamerában optikai zoom sajnos nincs, ellenben a digitális zoom tizenhatszoros nagyítású. A JPEG fényképek és az MPEG-4 videók egyrészt a 40 MB-os belső memóriában, másrészt pedig a bővítőslotba helyezett microSD memóriakártyákon (maximum 2 GB) tárolhatók el.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) készülék GPRS, EDGE és UMTS hálózatokban is használható, és a sztereó FM rádió sem hiányzik belőle.

Az egyelőre ismeretlen árú Nokia N75 első körben az Egyesült Államokban lesz kapható, az idei esztendő negyedik negyedévétől kezdődően.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle