Connect with us

technokrata

Beturbózik a Vodafone!

Kütyük

Beturbózik a Vodafone!

A Vodafone tovább gyorsítja mobil szolgáltatásait.

Bár hazánkban egyelőre még csak 3G-t szolgáltat a vörös színekben pompázó operátor, Németországban már a 3,5G is a második fejlesztési fázisába érkezett. Egész konkrétan arról van szó, hogy a Vodafone Germany a HSDPA eddigi 1,8 Mbit/s-os letöltési sebességét nem kevesebb mint 3,6 Mbit/s-ra növelte, legalábbis egyes német nagyvárosokban.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a német Vodafone ügyfelei Düsseldorfban, Stuttgartban és Frankfurtban átlagosan 2,8 Mbit/-os letöltési sávszélességet kapnak. Összehasonlításképp, hazánkban a legtöbb vezetékes ADSL szolgáltatás 1-2 Mbit/s-os sebességet biztosít az előfizetők számára.

A közelmúltban első körben forgalomba került HSDPA készülékek többsége egyébként alaphelyzetben nem támogatja a megnövelt sebességet, vagyis egyelőre ˝csak˝ 1,8 Mbit/s-ra képesek. A Vodafone Germany első 3,6 Mbit/s-ra képes terméke nem más, mint a Mobile Connect Card UMTS Broadband Express. Ez a 400 eurós (110 ezer forint) árú újdonság a jövő hónaptól lesz kapható a szolgáltatónál.

A Vodafone magyarországi HSDPA terveit egyelőre sűrű homály fedi. Hazánk első HSDPA szolgáltatását a T-Mobile indította be, idén tavasz végén.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom