Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megnyílt a Vivanet Szervergalaxis

Kütyük

Megnyílt a Vivanet Szervergalaxis

Megnyitotta szervertermét a Vivanet.

Magyarország egyik legmodernebb és legbiztonságosabb szerverelhelyezési központját nyitották meg csütörtökön Budapesten: elkészült a Vivanet szerverterme. Az Inteware és a korábban Axelero Adatpark névre hallgató központok után így újabb lehetőség nyílt meg a szervert üzemeltetők számára. Igaz, az előbbieknél jóval kisebb, mindössze közel 100 m2-es lett a központ, amely a budapesti forgalomkicserélő pontnak (BIX) is helyet adó, könnyen megközelíthető Victor Hugo utca 18-22-ben helyezkedik el. Mintegy 700 szerver elhelyezésére kínál lehetőséget.

Alapos tervezés után májusban kezdődött el a 100 millió forintot meghaladó beruházás, amelynek próbaüzeme a Vivanet saját szervereivel már augusztusban elindult. A Vivanet úgy alakította ki szervertermét, hogy az az üzemeltetés és az adattárolás biztonságára vonatkozó legmagasabb szintű megrendelői igényeknek is megfeleljen – a kedvező adottságú helyszín kiválasztása is ebből a szempontból történt.

„A szerverek elhelyezésére szolgáló teremben elektronikusan árnyékolt, lehallgatástól és rádiós interferenciától védett környezetet nyújtunk a nálunk elhelyezett eszközöknek.” – mondta Pálya Róbert, a Vivanet műszaki igazgatója. „Többszörös forrás biztosítja a folyamatos áramellátást, az egyenletes hőmérsékletet és páratartalmat pedig speciális klímarendszer tartja fenn. Az adminisztrációs tér elkülönül az eszközök elhelyezésére szolgáló helyiségtől, amelyet kártyás beléptető rendszer is véd. A folyamatos, 24 órás eszközszintű felügyeletnek köszönhetően ügyfeleink kérésére bármikor kikapcsoljuk vagy újraindítjuk az eszközöket.”

A Vivanet Szervergalaxis polcokon és rack-szekrényekben kínál eszközelhelyezést, továbbá az ügyfelek is elhelyezhetik rack-szekrényeiket a teremben. Csatlakozásonként 100 Mbit/s belföldi és nemzetközi sávszélességet biztosít a VIVAnet, és a választható kiegészítő szolgáltatások kínálata is nagyon széles.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés