Connect with us

Mi van az ételben? Megmondja a mobilunk!

Kütyük

Mi van az ételben? Megmondja a mobilunk!

A mobiltelefonos high-tech már a gyorséttermekben is megvetette a lábát.

Japánban a McDonald´s éttermekben kapható termékek, így például a hamburger és a sült krumpli csomagolásán úgynevezett QR kódokat helyeznek el. Ezek a kétdimenziós vonalkódok számos információt tartalmaznak, így például megtudható segítségükkel, hogy az adott ételnek mekkora a tápértéke, zsírtartalma, vagy, hogy mennyi cukor van benne.

A QR kódok értelmezése természetesen nem szabad szemmel történik. A McDonald´s vendégeinek elő kell kapniuk mobiltelefonjukat, majd pedig annak integrált digitális fényképezőgépével egy fotót kell készíteni a vonalkódról. A készülék kielemzi a felvételt és elirányítja az embert egy weboldalra, ahol az adott étel minden fontos adata elolvasható, ezenkívül pedig az esetleges allergiás veszélyekre is felhívják a vendég figyelmét.

Hazánkban ilyen rendszer egyelőre még nem működik a McDonald´s-okban, de talán sokkal egyszerűbb az a hazai eljárás, melyben egyszerűen a tálca papír alátétjén és kis füzetekben szokták feltűntetni az ételek különböző adatait.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom