Connect with us

technokrata

5 megapixeles Nokia a jövő héten!?

Kütyük

5 megapixeles Nokia a jövő héten!?

Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a Nokia a jövő héten számos, izgalmasnak érkező új mobilról lebbenti majd fel a fátylat.

A piacvezető finn vállalat szeptember 26-27-én, vagyis jövő hét kedden és szerdán rendezi meg az Open Studio / Music Connects nevezetű összejövetelt. Várakozások szerint ezen a rendezvényen debütálnak majd a gyártó legújabb N sorozatú modelljei, többek közt például a sokak által várva várt Nokia N95, illetve néhány, elsősorban zenelejátszásra kihegyezett készülék. A pontos részleteket egyelőre sűrű homály fedi, mindenesetre addig is tekintsük át röviden a Nokia N95 feltételezett specifikációit!

A Nokia N95-ben már egy nem kevesebb mint 5 megapixeles felbontású képszenzor teljesít szolgálatot, mely ráadásul kiváló minőségű Carl Zeiss lencséket, autofókusz funkciót, mechanikus zárszerkezetet és integrált vakut kapott. Videófelvevő üzemmódban 640×480 pixeles felbontásra és 30 képkocka/másodperces sebességre számíthatunk. Az előlapi kiegészítő kamera VGA felbontású.

A vizuális megjelenítésről egy nagyméretű, 2,4 colos képátlójú TFT kijelző gondoskodik, mely 240×320 képpontot, illetve 16,7 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A harmadik generációs S60 szoftverre (Symbian 9.1) épülő újdonságban egy négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modul lakozik, ezenkívül pedig a wireless technológiák közül a GPRS, az EDGE, a UMTS és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott, sőt, a készülék egyes források szerint még a villámgyors HSDPA-val (3,5G) is kompatibilis.

Említést érdemel továbbá a Bluetooth 2.0 kontroller, az USB 2.0 interfész, az UPnP technológia, a 3,5 milliméteres audiocsatlakozó aljzat (a baloldalon), a microSD bővítőslot, a sztereó FM rádió, a sztereó hangszórók (3D hangzással), valamint a beépített GPS navigációs modul.

Egyes források szerint a telefonba még egy 4 GB-os kapacitású miniatűr merevlemezt is belezsúfolnak a fejlesztők.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle