Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 megapixeles Nokia a jövő héten!?

Kütyük

5 megapixeles Nokia a jövő héten!?

Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a Nokia a jövő héten számos, izgalmasnak érkező új mobilról lebbenti majd fel a fátylat.

A piacvezető finn vállalat szeptember 26-27-én, vagyis jövő hét kedden és szerdán rendezi meg az Open Studio / Music Connects nevezetű összejövetelt. Várakozások szerint ezen a rendezvényen debütálnak majd a gyártó legújabb N sorozatú modelljei, többek közt például a sokak által várva várt Nokia N95, illetve néhány, elsősorban zenelejátszásra kihegyezett készülék. A pontos részleteket egyelőre sűrű homály fedi, mindenesetre addig is tekintsük át röviden a Nokia N95 feltételezett specifikációit!

A Nokia N95-ben már egy nem kevesebb mint 5 megapixeles felbontású képszenzor teljesít szolgálatot, mely ráadásul kiváló minőségű Carl Zeiss lencséket, autofókusz funkciót, mechanikus zárszerkezetet és integrált vakut kapott. Videófelvevő üzemmódban 640×480 pixeles felbontásra és 30 képkocka/másodperces sebességre számíthatunk. Az előlapi kiegészítő kamera VGA felbontású.

A vizuális megjelenítésről egy nagyméretű, 2,4 colos képátlójú TFT kijelző gondoskodik, mely 240×320 képpontot, illetve 16,7 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A harmadik generációs S60 szoftverre (Symbian 9.1) épülő újdonságban egy négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modul lakozik, ezenkívül pedig a wireless technológiák közül a GPRS, az EDGE, a UMTS és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott, sőt, a készülék egyes források szerint még a villámgyors HSDPA-val (3,5G) is kompatibilis.

Említést érdemel továbbá a Bluetooth 2.0 kontroller, az USB 2.0 interfész, az UPnP technológia, a 3,5 milliméteres audiocsatlakozó aljzat (a baloldalon), a microSD bővítőslot, a sztereó FM rádió, a sztereó hangszórók (3D hangzással), valamint a beépített GPS navigációs modul.

Egyes források szerint a telefonba még egy 4 GB-os kapacitású miniatűr merevlemezt is belezsúfolnak a fejlesztők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés